Turcia sustine ca Austria este „capitala RASISMULUI”. Viena raspunde cu duritate

externe

Austria este „capitala rasismului”, a afirmat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, ca reactie la sugestia cancelarului austriac, Christian Kern, de incheiere a negocierilor privind admiterea Turciei in Uniunea Europeana.

„Cancelarul Austriei ar trebui, in primul rand, sa se uite in propria tara. Rasismul este o tendinta care intra in contradictie cu valorile drepturilor omului, iar, in prezent, Austria este capitala rasismului radical”, a declarat Mevlut Cavusoglu pentru postul TGRT Haber.

Christian Kern a propus miercuri incetarea negocierilor pentru admiterea Turciei in Uniunea Europeana, denuntand deteriorarea principiilor democratice.

Turcia a inregistrat doar progrese minore in negocierile pentru admiterea in Uniunea Europeana, initiate in anul 2005.

Ministrul de externe austriac Sebastian Kurz a cerut vineri autoritatilor de la Ankara sa dea dovada de moderatie dupa ce omologul sau turc a descris Austria drept ‘capitala rasismului radical’, transmite Reuters.

‘Resping ferm criticile la adresa Austriei venite din partea ministrului de externe al Turciei. Ankara este chemata sa-si masoare cuvintele si actiunile (in interior), precum si sa-si faca temele’, a declarat un purtator de cuvant al lui Kurz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: