Categories: externe

Turcia sustine ca Austria este „capitala RASISMULUI”. Viena raspunde cu duritate

Austria este „capitala rasismului”, a afirmat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, ca reactie la sugestia cancelarului austriac, Christian Kern, de incheiere a negocierilor privind admiterea Turciei in Uniunea Europeana.

„Cancelarul Austriei ar trebui, in primul rand, sa se uite in propria tara. Rasismul este o tendinta care intra in contradictie cu valorile drepturilor omului, iar, in prezent, Austria este capitala rasismului radical”, a declarat Mevlut Cavusoglu pentru postul TGRT Haber.

Christian Kern a propus miercuri incetarea negocierilor pentru admiterea Turciei in Uniunea Europeana, denuntand deteriorarea principiilor democratice.

Turcia a inregistrat doar progrese minore in negocierile pentru admiterea in Uniunea Europeana, initiate in anul 2005.

Ministrul de externe austriac Sebastian Kurz a cerut vineri autoritatilor de la Ankara sa dea dovada de moderatie dupa ce omologul sau turc a descris Austria drept ‘capitala rasismului radical’, transmite Reuters.

‘Resping ferm criticile la adresa Austriei venite din partea ministrului de externe al Turciei. Ankara este chemata sa-si masoare cuvintele si actiunile (in interior), precum si sa-si faca temele’, a declarat un purtator de cuvant al lui Kurz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Aflat intr-o vizita oficiala in Serbia, Xi Jinping declara: „China nu va uita niciodata bombardarea de catre NATO a ambasadei chineze din Belgrad”

China nu va uita niciodata atacul aerian al NATO din 1999 asupra ambasadei chineze din…

20 de minute ago

Sapte tari din UE vor participa la inaugurarea lui Putin, inclusiv Franta. 20 de tari o boicoteaza

Nu toate statele membre ale Uniunii Europene au decis sa ignore asa-zisa inaugurare a lui…

19 minute ago

Moscova: „Un soldat american a fost arestat in Rusia pentru furt”. Mai multi americani se afla acum in detentie in Rusia

Soldatul american retinut saptamana trecuta in Extremul Orient rus a fost arestat pentru "furt" si…

46 de secunde ago

Surpriza, a fost anulat primul zbor spatial cu echipaj al Boeing Starliner cu putin timp inainte de lansare. Astronautii erau legati in scaune si gata de decolare

Primul zbor cu echipaj al navei spatiale Boeing Starliner a fost anulat surprinzator cu aproximativ…

21 de minute ago

Comisarul european Thierry Breton cere industriilor de aparare din UE sa treaca la modul „economie de razboi” pentru a ajuta Ucraina

Comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, a anuntat ca va facilita tranzitia industriilor europene catre…

24 de minute ago