externe

Ucraina a atacat iar Rusia, o racheta a lovit un depozit de petrol. Oficial rus: „Inca un bombardament acasa” – Video

Un depozit de petrol a luat foc sambata in urma unui atac in regiunea rusa Belgorod, de la granita cu Ucraina, a transmis un oficial local, in contextul inmultirii loviturilor in aceasta zona in ultimele zile, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Inca un bombardament acasa. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol”, a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul sau de Telegram.

El a publicat o fotografie in care se vede un nor mare de fum negru cum se ridica deasupra unei cladiri in flacari.

Potrivit oficialului, echipele de interventie incearca sa stinga incendiul, dar nu exista riscul ca acesta sa se propage.

Potrivit unei surse din cadrul echipelor de interventie, citata de agentia de presa publica rusa TASS, depozitul se afla in localitatea Razumnoie, din apropiere de orasul Belgorod, capitala regiunii cu acelasi nume.

Rusia a denuntat saptamana trecuta „inmultirea considerabila” a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni ruse de la frontiera, printre care Belgorod, dar si Kursk si Briansk.

Vineri, o statie electrica situata in orasul Belgorod, care pana acum era rar atacat, a luat foc dupa o lovitura venita din Ucraina, ceea ce a dus la intreruperea curentului, potrivit guvernatorului.

Acesta a mai semnalat vineri un bombardament asupra unui sat din regiune si daune usoare asupra unor infrastructuri feroviare locale cauzate, in opinia sa, de resturi de rachete ucrainene doborate de armata rusa.

Joi, un atac ucrainean a dus la explozia unui depozit de munitie in regiune Belgorod. In aceeasi zi, ferestrele de la ultimul etaj al unui imobil rezidential din orasul omonim au fost distruse in urma unui atac, fara a exista victime.

O prima pana de curent s-a produs marti dupa un atac ucrainean asupra unui post electric in orasul Sebekino, in aceeasi regiune. Luni, o femeie de 74 de ani a murit intr-un bombardament asupra acestei localitati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

6 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

6 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

6 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

6 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

6 ore ago