life

Postul de televiziune britanic Channel 4 a cumparat un tablou al lui Hitler. Publicul din studio va vota daca tabloul va fi distrus

Postul de televiziune britanic Channel 4 a primit critici dure privind o noua emisiune in care publicul din studio va decide daca un tablou semnat Adolf Hitler va fi distrus, informeaza CNN.

Channel 4 a cumparat mai multe lucrari ale unor artisti „problematici”, inclusiv, potrivit presei din Marea Britanie, Pablo Picasso, pedofilul condamnat Rolf Harris si agresorul sexual Eric Gill.

Jimmy Carr, gazda emisiunii, va conduce o dezbatere daca o opera de arta poate fi vreodata separata de creatorul ei. La final, publicul va vota daca Jimmy Carr ar trebui sa distruga lucrarea.

Daca publicul decide sa distruga tabloul lui Hitler, acesta va fi tocat, a declarat un purtator de cuvant al Channel 4 pentru CNN.

In cadrul emisiunii, alte opere de arta „ar putea fi incendiate cu un aruncator de flacari”, a spus purtatorul de cuvant.

Dar planurile anuntate pentru „Jimmy Carr Destroys Art” (Jimmy Carr distruge arta), care va fi difuzata pe 24 octombrie, au provocat critici dure.

Organizatia Holocaust Memorial Day a acuzat producatorii ca „fac din Hitler un subiect de divertisment usor”.

„Nu este nimic distractiv sau de ras la Hitler sau la uciderea a sase milioane de evrei si la persecutia altor milioane”, a declarat Olivia Marks-Woldman, directorul executiv al trustului, intr-o declaratie pentru CNN.

„Acest lucru este profund nepotrivit si, intr-un moment in care denaturarea Holocaustului capata proportii, devine periculos de trivial”, a spus ea.

Intr-o declaratie pentru CNN, Channel 4 a aparat emisiunea, numind-o „o explorare atenta si nuantata a limitelor liberei expresii in arta si daca lucrarile unor artisti abjecti inca merita sa fie vazute”.

Purtatorul de cuvant al Channel 4 a spus ca emisiunea „se refera direct la dezbaterea actuala despre cultura anularii si este intr-o lunga traditie a programarii Channel 4”.

Canalul de stat, dar finantat din surse externe, a fost infiintat in urma cu 40 de ani pentru a oferi telespectatorilor din Marea Britanie o alternativa la cele doua canale principale, BBC si ITV.

Intr-o declaratie pe site-ul sau, postul afirma ca scopul sau este de a „testa granitele si de a contesta conventiile”, dar Marks-Woldman a spus ca acest lucru „nu poate scuza banalizarea ororilor nazismului”.

„Intrebarea cat de mult poate fi arta legata de creatorii sai este una importanta, dar acest program este pur si simplu un truc pentru a soca telespectatorii”, a spus ea.

Si alegerea lui Carr drept gazda a emisiunii este, de asemenea, controversata. La inceputul acestui an, el a fost condamnat pentru ca a facut o gluma despre romii ucisi in timpul Holocaustului.

„Alegerea lui Jimmy Carr pentru a prezenta aceasta editie este in mod deliberat provocatoare, avand in vedere faptul ca a folosit uciderea romilor si memnbrlor etniei sinti de catre nazisti si colaboratorii lor in scopuri comice”, a spus Marks-Woldman.

CNN i-a contactat pe reprezentantii lui Jimmy Carr pentru comentarii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

5 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

14 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

12 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

13 ore ago