UDMR anunta ca NU va semna motiunea de cenzura. Pretexte stupide invocate de Kelemen Hunor

news

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunta ca parlamentarii maghiari nu vor semna motiunea de cenzura a PNL si USR deoarece relatia cu liberalii „s-a stricat enorm in ultimul an”.

„La prima vedere, sunt niste masuri neoliberale. Transferul contributiilor de la angajator la angajat e conform principiului filosofiei fiscale neoliberale, precum si scaderea taxei cotei unice de la 16% la 10%. Problema pana la urma este ca a fost introdus acest pachet de masuri fara o pregatire prealabila, mult prea brutal, mult prea radical si rezolva cateva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, daca nu se va trece si la o reforma administrativa”, a declarat liderul UDMR, la RFI.

Kelemen Hunor a spus ca Uniunea va depune amendamente la masurile fiscale adoptate de Guvern, astfel incat autoritatile locale sa primeasca mai multi bani. „Vom depune amendamente. In primul rand, vrem sa echilibram bugetele autoritatilor locale si sa spunem ca 100% din impozitul pe venit ramane la dispozitia autoritatilor locale (…). Apoi, noi vom propune ca acel 1% sa fie optional pentru firmele care au un rulaj de pana la un milion de euro, sa nu fie obligatoriu”, a precizat Kelemen.

Cat despre motiunea de cenzura a PNL si USR, liderul UDMR spune ca senatorii si deputatii Uniunii nu o vor semna.

„Ieri am avut o discutie cu Raluca Turcan si cu Iulian Dumitrescu si am spus ca in primul rand ar trebui sa vedem relatia noastra, UDMR-PNL, pentru ca in ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult (…).

Motiunea de cenzura este binevenita oricand, dar in acest moment aceasta motiune de cenzura nu are o finalitate dorita, pentru ca PSD si ALDE au o majoritate stabila, cifric. Eu ma mir ca Partidul National Liberal depune o motiune de cenzura pe niste masuri fiscale neoliberale, dar ma rog, e treaba lor daca se ciocnesc trenurile in capul lor sau nu se ciocnesc, nu ma intereseaza.

Am spus alt lucru de principiu: inainte de orice dezbatere despre o astfel de aventura politica, ar trebui sa stim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, daca va cadea Guvernul, programul de guvernare, directia in care vor sa duca tara. Chestia aia ca se va stabili dupa vot pe mine nu ma multumeste in nici un fel. Noi nu vom semna aceasta motiune de cenzura”, a adaugat Kelemen Hunor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: