Udrea, panicata dupa aparitia unui articol. Se teme ca va fi asasinata: „Or sa trimita pe cineva cu neurotoxina, dupa modelul incercarii de asasinat de la Londra”

politica

Elena Udrea a reactionat sambata, dupa ce presa din Costa Rica a scris un articol despre „romanii fugari” si unde era data si ea exemplu, afirmand ca acel material jurnalistic nu este intamplator si se intreaba daca va fi trimis dupa ea cineva care sa o asasineze cu o neurotoxina, amintind de cazul fostului spion rus Serghei Skripal otravit la Londra.

„Materialul respectiv nu este unul intamplator, asa cum nu intamplator au mai aparut alte articole in presa online si o ampla stire tv in saptamanile din urma. Daca cele de data trecuta citau DIGI TV, cel recent, despre care vorbim acum, citeaza Rise Project, din partea caruia au si fost aici reprezentanti. Ma intreb cine plateste aceasta costisitoare deplasare a unui obscur site de stiri livrate de Securitate?”, scrie Elena Udrea pe contul sau de Facebook.

Udrea spune ca ea nu este importanta pentru presa din Costa Rica, ci pentru „sistemul din Romania”, care este zduncinat si face eforturi sa reziste.

„Deci, nu sunt atat de relevanta pentru presa costaricana incat sa se oboseasca sa scrie despre mine. Sunt insa extrem de importanta pentru Sistemul din Romania, care acum se zdruncina din temelii si care face eforturi disperate sa reziste. Si asta in ciuda demascarii tuturor abuzurilor si incalcarilor de lege pe care le-a savarsit, demascare care culmineaza cu aparitia Protocoalelor dintre SRI si toate institutiile care conteaza pentru ca Sistemul sa poata pune mana pe putere in Romania”, a mai scris aceasta.

Udrea se intreaba daca va fi trimis dupa ea cineva care sa o asasineze cu o neurotoxina, amintind de cazul fostului spion rus otravit la Londra.

„Ma intreb ce urmeaza? Or sa trimita pe cineva cu neurotoxina, dupa modelul incercarii de asasinat de la Londra din martie, impotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo?Aceasta actiune a Securitatii din Romania in Costa Rica nu face decat sa imi intareasca argumentele hartuirii si abuzurilor la care sunt supusa de trei ani de Coldea, Kovesi si toti cei care au slujit si slujesc acest Sistem de putere ilegala si abuziva”, a mai spus Udrea.

Ea sustine ca aceste abuzuri au facut-o sa ceara protectie internationala intr-un stat care are „respect real”.

„Abuzuri care m-au determinat sa aleg sa cer protectie internationala intr-un stat care are un respect real, o legislatie adecvata si coerenta si o solida practica in ceea ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului”, a conchis ea.

Publicatia Diario Extra a difuzat un articol intitulat „Romanii fugari aleg Costa Rica drept refugiu”, referindu-se la Elena Udrea, despre care afirma ca este „o femeie foarte controversata in tara ei”, amintind ca este fost ministru si ca este acuzata de coruptie. Articolul, care invoca si presa din Romania, o mentioneaza si pe Alina Bica.

„Costa Rica si Madagascar sunt separate de mii de kilometri si de multe ore de zbor cu avionul, insa au o particularitate care atrage romanii care incearca sa fuga de justitia din tara lor: niciuna nu are tratat de extradare cu Romania”, scrie autorul articolului din publicatia din Costa Rica, precizand ca tocmai de aceea Costa Rica a devenit o destinatie de aur pentru politicienii din „statul balcanic” si ca cel mai recent caz este al Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, despre care afirma ca a fost acuzata de trafic de influenta si ca a cerut azil politic.

Articolul, care preia informatii din presa din Romania referitoare la acuzatiile aduse lui Udrea si la extradarea acesteia, o mentioneaza si pe fosta sefa DIICOT Alina Bica.

Materialul este ilustrat cu doua fotografii ale lui Udrea dintr-un pictorial pentru The One, precum si cu o alta imagine, difuzata de un tabloid, in care Udrea este in costum de baie, comentariul care le insoteste fiind „Elena Udrea este o femeie foarte controversata in tara ei”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: