Un an de la DISPARITIA misterioasa a avionului malaezian MH370. Ce se intampla in acest moment

externe

A trecut aproape un an de cand aeronava MH370 a liniilor malaeziene a disparut dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing. 239 de oameni au disparut si ei in neant atunci. Ce se intampla in acest moment?

Cautarile nu au adus niciun rezultat pana in acest moment. ABC News explica pe scurt in ce stadiu sunt cautarile.

In ce stadiu sunt cautarile?

Echipele au cercetat in amanuntime peste 40% din zona prioritara, 60.000 de km patrati din Oceanul Indian, la o distanta de 1.800 de km de Australia. O echipa internationala de investigatori care a analizat transmisiile avionului cu satelitii considera ca in aceasta zona a avut loc accidentul.

Cat vor mai dura cautarile?

Oficialii considera ca vor finaliza cautarile din zona prioritara la sfarsitul lunii mai.

Ce se intampla daca nu vor gasi avionul?

Una dintre posibilitati presupune extinderea cercetarilor dincolo de zona prioritara, inspre o arie de 1,1 milioane de km patrati din Oceanul Indian. In acest moment nu se stie cat ar putea dura aceasta operatiune si la ce costuri.

Cum decurg cautarile?

Sunt patru vase, fiecare cu cate 30 de oameni la bord. Trei dintre ele dragheaza zona cu sonare in cautarea epavei. Al patrulea este folosit pentru ghidarea unui vehicul submarin care patrunde in zonele muntoase ce nu pot fi scanate de sonare. Dronele subacvatice nu trimit date in timp real, astfel incat echipajul trebuie sa astepte intre 24 si 36 de ore. Vasele se intorc in port la fiecare patru saptamani pentru aprovizionare, iar calatoria dus-intors dureaza 12 zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: