news

Un barbat din Lupeni, filmat cand taia cu cutitul cauciucul unei masini de politie, in plina zi – VIDEO

Sindicatul Europol a publicat imagini cu un barbat care taie cauciucul unei masini de politie, ziua in amiaza mare, dupa care isi vede tacticos de drum.

Sindicalistii afirma ca parlamentarii care au modificat legislatia, dezincriminand portul de arme albe in spatiile publice, pot fi considerati autorii morali au unor fapte de violenta stradala. Potrivit Sindicatului Europol, imaginile postate, marti seara, pe Facebook, au fost inregistrate pe o strada din Lupeni, judetul Hunedoara.

„De ce se pot intampla astfel de fapte? Este simplu, autorii morali ai infractionalitatii stradale de acest gen ar putea fi considerati parlamentarii Romaniei care au modificat legislatia, dezincriminand portul de arme albe in spatiile publice. Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cutit sau maceta asupra sa fara ca politistii sa poata dispune vreo masura impotriva acestuia”, au scris sindicalistii pe Facebook.

Potrivit acestora, „portul cutitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confectionate pentru intepare, taiere sau lovire este incriminat doar daca autorul este depistat la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in localuri publice (restaurante/terase, institutii publice, mijloace de transport in comun)”.

„Pentru fapta comisa, individul risca un dosar penal pentru infractiunea de distrugere prevazuta de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevazut pedeapsa inchisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, context in care nu poate fi dispusa masura arestarii preventive. Daca barbatul in cauza ar fi distrus, spre exemplu 10 masini de politie sau alte 10 autoturisme apartinand cetatenilor de buna-credinta, consecintele faptelor acestuia ar fi fost aceleasi-cercetare in stare de libertate, continuand astfel sa reprezinte un pericol public”, au mai transmis sindicalistii.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago