externe

Un farmacist din SUA a distrus intentionat peste 500 de doze de vaccin. El a fost arestat imediat

Un farmacist din Wisconsin (SUA) a fost arestat, fiind acuzat ca a sabotat intentionat 500 de doze de vaccin anti-Covid.

Farmacistul unui spitalul din Wisconsin a fost arestat joi, suspectat de sabotarea a peste 500 de doze de vaccin anti-coronavirus, scotandu-le intentionat din frigider „pentru a le strica”, scrie Reuters.

In cadrul unui apel video cu reporterii, Jeff Bahr, presedintele Aurora Health Care Medical Group, a declarat ca farmacistul a recunoscut ca a scos dozele de vaccin din frigider in doua nopti consecutive.

Medicul a adaugat ca spitalul a apucat sa administreze 57 din doze inainte de a-si da seama flacoanele au stat prea mult timp la temperatura camerei.

„Am devenit tot mai suspiciosi cu privire la comportamentul individului in cauza. Individul a fost suspendat si, dupa mai multe interviuri pe parcursul saptamanii, a admis ieri ca a scos intentionat vaccinul din frigider”, a spus Jeff Bahr, presedintele Aurora Health Care Medical Group.

Moderna Inc, producatorul vaccinului, a asigurat spitalul ca dozele scoase din frigider si administrate nu prezinta nicio problema de siguranta, in afara faptului ca nu protejeaza impotriva COVID, a spus dr. Jeff Bahr, directorul Aurora Health Care Medical Group.

Nici Aurora Health, nici fortele de ordine nu au dat publicitatii motivele pentru care farmacistul a recurs la acest gest.

Cei care au primit dozele ineficiente au fost anuntati si vor fi revaccinati. De asemenea, imunizarea va fi intarziata pentru 570 de persoane care ar fi trebuit sa primeasca primul vaccin.

Incidentul vine pe fondul sondajelor de opinie care arata un scepticism larg cu privire la siguranta vaccinurilor anti COVID-19, carora li s-a acordat autorizatie de urgenta de catre autoritati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vaccin sua

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago