Un intreg batalion al armatei israeliene a depus armele si a refuzat sa faca antrenament dupa ce comandantul lor a fost inlaturat din functie. Soldatii sunt cercetati disciplinar

externe

Un intreg batalion din Brigada Golani a armatei israeliene a depus armele si s-a retras de la antrenament, marti, in semn de protest fata de remanierea conducerii, a informat presa israeliana citata de Middle East Monitor.

Potrivit Jerusalem Post, comandantul batalionului 51 HaBokim HaRishon a fost inlaturat din functie, deoarece a fost considerat „inapt”.

Presa israeliana a relatat ca soldatii au intrat in cladirea de antrenament din baza, si-au lasat armele si au plecat. Soldatii au spus ca nu au lasat armele nesupravegheate, mentionand ca le-au lasat unor colegi.

„Ne-am saturat sa tacem. De multa vreme suntem tratati cu dispret de batalioanele responsabile pentru noi”, au anuntat ei intr-un comunicat.

Ei au declarat ca „ultima picatura” a fost transferul comandantului lor, pe care l-au numit „un tata [pentru noi] in ultimele patru luni. [El] a adus batalionul la un nivel la care nimeni nu mai ajunsese pana acum. Nu facem asta pentru a avea un impact negativ asupra securitatii [nationale]. Ne-am saturat de situatia actuala”, se mai arata in comunicat.

„Intotdeauna am simtit ca suntem desconsiderati. A existat intotdeauna sentimentul ca suntem de categoria a doua”, a declarat unul dintre soldati pentru Walla News.

Purtatorul de cuvant al armatei israeliene a declarat ca „Acesta este un incident grav care nu este in conformitate cu valorile IDF. Incidentul este investigat”.

Jerusalem Post a anuntat ca soldatii care si-au lasat armele si au plecat sunt cercetati disciplinar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: