news

Un irlandez beat a spart Parlamentul Romaniei, la 4 dimineata, cautand o toaleta. El a fost capturat de SPP

Televiziunile de stiri au relatat panicate, luni, ca sediul Parlamentului a fost spart. Ulterior s-a dovedit ca „hotul” era un cetatean strain, irlandez, aflat in stare avansata de ebrietate care cauta o toaleta.

UPDATE Irlandezul a fost retinut de Politie pentru 24 de ore.

Irlandezul a plecat de la o petrecere, a sarit gardul Parlamentului si apoi a spart un geam de la demisol. El a fost prins de SPP imediat dupa ce a intrat si apoi a fost predat Sectiei 17 de Politie.

„In dimineata de 27.12.2021, in jurul orei 04.00, jandarmii ce asigura paza interioara a Palatului Parlamentului au sesizat Sectia 17 Politie, cu privire la faptul ca au depistat, in interior, un cetatean, aflat in stare de ebrietate.

Din primele verificari s-a stabilit ca acesta ar fi patruns in curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam si ar fi patruns in cladire. Barbatul a fost condus la Sectia 17 Politie.

Sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 se efectueaza cercetari, in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs evenimentul”,  a anuntat Jandarmeria intr-un comunicat de presa.

Irlandezul le-a spus politistilor ca nu stie cum a ajuns in Parlament si ca, de fapt, voia sa ajunga la hotelul in care este cazat. In cursul zilei de luni urma sa plece la Brasov.

Parlamentul a fost spart noaptea trecuta de hoti, a anuntat anterior panicata Antena 3.

„La sediul Parlamentului o echipa de politisti fac investigatii la momentul transmiterii acestei stiri. Oamenii de ordine incearca sa isi dea seama cat de ampla a fost aceasta spargere care a avut loc in cursul noptii trecute. Potrivit unor surse parlamentare, s-ar fi ajuns in mai multe birouri. Deocamdata nu au fost facute retineri, dar politistii suspecteaza ca aceasta spargere vine dupa ce in cursul saptamanii trecute mai multe zeci de persoane au reusit sa intre in curtea Parlamentului, dupa mitingul care a avut loc in zona.

La fata locului se afla si angajati ai Senatului si Camerei Deputatilor, care incearca sa iti dea seama cate dintre birourile parlamentare au fost sparte si care sunt pagubele.

Din primele informatii se pare ca s-a patruns pe la intrarea principala de la Senat si nu cea de la Camera. Politistii si anchetatorii aflati la sediul Parlamentului merg din etaj in etaj si verifica fiecare incapere pentru a vedea pana unde au ajuns hotii”, a relatat Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago