Un mesaj pe email trimis de fiica lui Donald Trump, Ivanka, ar putea anula intreaga aparare a fostului presedinte, dovedind ca acesta si-a „umflat” intentionat averea pentru a primi credite bancare

externe

Ivanka Trump, proces, Donald Trump, avere, umflata, email

Ivanka Trump a fost nevoita miercuri, in timpul procesului familiei sale pentru frauda in afaceri din New York, sa explice un schimb de e-mailuri care ar putea anula intreaga lor aparare. Fiica cea mare a lui Donald Trump a depus marturie la bara despre practicile de afaceri ale Organizatiei Trump. Ivanka Trump a fost prezentata cu o conversatie prin e-mail pe care a avut-o cu unul dintre avocatii companiei.

Potrivit cotidianului The New Republic, avocatul, Jason Greenblatt, era ingrijorat de un acord incheiat in 2012 cu Deutsche Bank pentru achizitionarea clubului de golf Doral din Miami, banca solicitandu-i lui Donald Trump sa detina o avere neta minima de 3 miliarde de dolari. Aceasta cerinta „mi s-ar parea ca ar fi o problema?”, i-a scris el fiicei lui Trump.

Ivanka a raspuns ca acesta este un lucru pe care „l-au stiut din prima zi. Am vrut sa obtinem o rata excelenta si singura modalitate de a obtine veniturile/termenul si principiul acolo unde ne dorim este sa garantam afacerea”.

Un alt e-mail legat de afacerea Doral arata clar ca situatia financiara a tatalui ei a jucat un rol important in asigurarea achizitiei. „Tatal meu va va trimite, de asemenea, cea mai recenta declaratie financiara prin posta”, a scris ea intr-un e-mail cu subiectul „Doral”.

Acest schimb de replici vorbeste direct despre principala acuzatie a procurorului general de New York, Letitia James, potrivit careia Trump si aliatii sai au umflat in mod fraudulos valoarea activelor lor imobiliare pentru a obtine conditii mai favorabile la imprumuturile bancare. Greenblatt era ingrijorat de faptul ca Trump ar avea dificultati in a dovedi si a mentine o valoare neta de cel putin 3 miliarde de dolari. Dar Ivanka nu parea ingrijorata.

In afacerea Doral, Ivanka a reusit in cele din urma sa obtina reducerea cerintei privind valoarea neta a averii lui Trump la 2,5 miliarde de dolari, dar chiar si aceasta suma este totusi mult mai mare decat ceea ce James estimeaza ca era de fapt valoarea neta a lui Trump la momentul achizitiei, in 2012.

Trump insusi a recunoscut efectiv luni ca declaratiile financiare ale organizatiei au fost facute cu scopul de a incuraja imprumuturi favorabile. Biroul procurorului general din New York a dezvaluit ca Trump a semnat documente financiare menite sa arate bine pentru banci.

Procesul, care are ca scop doar stabilirea despagubirilor, nu a decurs bine pentru Trump. El s-a agatat de un fir de par in incercarea de a evita tragerea la raspundere, folosind un argument pe care judecatorul care prezideaza l-a considerat deja”fara valoare” si insistand in mod incorect asupra faptului ca era inca presedinte in 2021.

Judecatorul Arthur Engoron a stabilit deja in septembrie ca Trump a comis o frauda. Engoron a ordonat ca toate certificatele de afaceri ale lui Trump din New York sa fie anulate, facand aproape imposibila desfasurarea de afaceri in acest stat si distrugand efectiv Organizatia Trump.

Procurorii federali sustin ca Trump a pretins ca apartamentul sau din Trump Tower din Manhattan era de trei ori mai mare decat dimensiunea sa reala si valora 327 de milioane de dolari. Niciun apartament din New York nu s-a vandut vreodata cu o asemenea suma. De asemenea, el a evaluat Mar-a-Lago la 739 de milioane de dolari, de aproximativ 10 ori mai mult decat valoarea sa reala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: