Un nou conflict intre pesedistii din Iasi: „Eu am incalcat embargoul si m-am dus! Oare ce o sa patesc?”

politica

Un cunoscut membru PSD Iasi, fost lider al filialei municipale, il acuza pe presedintele PSD Iasi, Maricel Popa ca manifesta „aere de mic dictator”, dupa ce le-ar fi interzis membrilor PSD sa nu participe la festivitatea organizata de liberalul Costel Alexe, cu prilejul aniversarii a 30 de functionare a Consiliului Judetean.

Viorel Blajut, fost presedinte executiv al organizatiei municipale PSD Iasi, a scris miercuri pe Facebook ca a incalcat embargoul impus de liderul filialei judetene PSD, Maricel Popa la adresa membrilor partidului si a participat la reuniunea Consiliului Judetean Iasi la aniversarea a 30 de ani de existenta a institutiei.

„(Maricel Popa – n.r.) A interzis colegilor mei din PSD sa mearga la CJ Iasi, la aniversarea de 30 de ani. Motivul este unul pueril: a vrut sa-i arate lui Costel, ca inca nu i-a trecut supararea de acum doi ani, cand acesta i-a suflat jucaria (scaunul de sef al judetului). Cu aere de mic dictator, acesta a servit primarilor nostri un fonfleu, pe care eu personal nu l-am inghitit, adica a pus o sedinta de bilant la partid fix peste sedinta aniversara de la Casa Patrata. Eu am incalcat embargoul si m-am dus! Oare ce o sa patesc?”, a afirmat Viorel Blajut, citat de news.ro.

Reprezentantul PSD considera ca este un moment in care „cu totii trebuia sa credibilizam aceasta institutie si in final sa omagiem Iasul”.

„La aniversarea de 30 de ani, la Consiliul Judetean au venit ambasadori, toata elita urbei noastre si invitati speciali. Inaltpreasfintitul Mitropolit Teofan a binecuvantat adunarea, garda veche a institutiei a dat onorul, iar cei carora le pasa de Iasi si se pot implica au raspuns prezent. Un astfel de moment festiv nu se rateaza, iar boicotul nu-si are rostul, fiindca e vorba de Iasi, iar iesenii vor in astfel de momente sa vada o clasa politica unita si dispusa, macar la nivel de discurs, sa mute muntii din loc”, a mai declarat Viorel Blajut, membru PSD.

La gala aniversara organizata marti dupa-amiaza de actuala conducere a Consiliului Judetean au participat aproximativ 400 de persoane.

Au fost prezenti si doi deputati PSD, Vasile Citea si Marius Ostaficiuc, dar si deputata USR Cosette Chichirau, in schimb a lipsit primarul Mihai Chirica, membru PNL.

Cu o zi in urma, liderul PSD Iasi Maricel Popa acuza ca actuala conducere a Consiliului Judetean organizeaza o „petrecere faraonica”, cu sute de invitati, liderii social-democrati anuntand ca PSD Iasi va boicota evenimentul si nu va gira „grandomania” lui Costel Alexe.

Consilierii judeteni au alocat pentru acest eveniment suma de 176.000 de lei, reprezentantii PSD si USR nefiind de acord cu suma propusa. Masa oficiala a consumat o treime din fonduri, adica 60.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: