news

Un nou test pentru Covid-19, da rezultatul in mai putin de 5 minute

Cercetatori de la Universitatea din Birmingham au anuntat marti ca au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19 care poate produce rezultate in mai putin de cinci minute, informeaza Xinhua, citata de Agerpres.

Noul test reduce metoda de testare la un singur pas si foloseste o metoda alternativa de amplificare denumita EXPAR (Reactie de Amplificare Exponentila), a precizat universitatea.

Nou metoda poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai putin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locala.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, in comparatie cu testele PCR (Reactie de Polimerizare in Lant), care necesita temperaturi mai inalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universitatii.

Anuntul referitor la noul test survine in momentul in care Anglia intra intr-un nou lockdown national incepand de marti, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Scotia intra de asemenea intr-un nou lockdown incepand de luni, la miezul noptii, si recurge la inchiderea scolilor pana pe 1 februarie 2021.

Pentru ca viata sa revina la normal, tari precum Marea Britanie, China, Rusia si Statele Unite au dus o lupta contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri impotriva coronavirusului, mai mentioneaza Xinhua.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

5 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

14 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

13 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

13 ore ago