Categories: externe

Un refugiat afgan a indraznit sa dea foc drapelului Bulgariei. Autoritatile de la Sofia au reactionat dur

Un tribunal de specialitate a decis ca cetateanul afgan arestat joia trecuta pentru dupa ce a incendiat un drapel al Bulgariei in timpul unei revolte intr-un centru de primire pentru migranti si refugiati din sudul Bulgariei, ramane in arest pe o perioada nedeterminata, informeaza BTA, citata de Agerpres.

Bahir Yarunal, in varsta de 20 de ani, a trecut granita in Bulgaria pentru a ajunge in Serbia si, mai tarziu in Franta. A fost arestat si i s-a respins cererea pentru statutul de refugiat la 22 noiembrie.

Revolta din tabara de la Harmanli a izbucnit din cauza unor restrictii de circulatie impuse migrantilor din centru dupa ce localnicii au reclamat o posibila epidemie. Refugiatii si migrantii din tabara s-au rasculat joi noaptea si au distrus cantina si centrul de receptie. Autoritatile bulgare au anuntat ca 24 de politisti au fost raniti in confruntari, fara a comunica si un bilant al migrantilor raniti.

Sambata, autoritatile bulgare au anuntat ca reclamatiile cu privire la o posibila epidemie sunt false.

Guvernatorul regiunii, Stanislav Decev, l-a informat pe premierul Boiko Borissov ca va consolida gardul din jurul centrului de primire inainte de 1 decembrie.

Directorul centrului, Dimiter Zahariev, a spus ca migrantii, mai ales afganii, erau nemultumiti ca nu li se permite sa isi continue drumul catre Europa de Vest si ca refugiatii sirieni care se aflau in centru s-au opus violentelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

2 ore ago

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

2 ore ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

O oră ago