externe

Un sofer din New York a ucis o persoana si a ranit alte opt dupa ce a urcat cu camionul pe trotuar

Un barbat a ucis o persoana si a ranit alte opt, luni, dupa ce a intrat cu camionul pe un trotuar din New York, inainte de a fi incoltit de politisti in Brooklyn, in urma unei urmariri de durata, potrivit AP.

Soferul a fost arestat si dus la o sectie de politie. Fiul sau l-a identificat ca fiind Weng Sor, in varsta de 62 de ani, un barbat tulburat, cu antecedente de comportament periculos si „sejururi” dupa gratii.

Haosul s-a desfasurat pe parcursul a 48 de minute, camionul strabatand cartierul Bay Ridge din Brooklyn, lovind oameni de-a lungul drumului, inainte de a vira si de a iesi pe autostrada cu politia pe urme.

Comisarul de politie Keechant Sewell a descris incidentul drept extrem de voiolent fara a-l cataloga „terorism”.

Cele noua persoane lovite de vehicul aveau varste cuprinse intre 30 si 66 de ani. Toti erau barbati. Una dintre persoanele ranite era un politist.

Barbatul de 44 de ani care a fost ucis a fost lovit de camion si a suferit o lovitura la cap, la aproximativ jumatate de ora dupa ce soferul a lovit prima victima, a anuntat departamentul de politie intr-un comunicat.

Traseul camionului s-a incheiat cand o masina de politie l-a blocat langa o cladire aflata la intrarea intr-un tunel care duce din Brooklyn la Manhattan, la mai mult de 5 kilometri de locul unde a inceput urmarirea.

Fiul lui Weng Sor, Stephen Sor, in varsta de 30 de ani, a declarat pentru Associated Press ca tatal sau avea antecedente de boala mintala si, pana de curand, locuia in Las Vegas, unde inregistrarile arata ca a fost condamnat si a executat o pedeapsa pentru multiple acte de violenta, inclusiv injunghierea propriului sau frate.

„Frecvent alegea sa renunte la medicamente si sa faca ceva de genul acesta”, a spus Stephen Sor intr-un interviu in fata casei sale din Brooklyn. „Nu este prima data cand este arestat. Nu este prima data cand intra la inchisoare.”

Camionul a lovit un livrator aflat pe o bicicleta electrica in mijlocul drumului si l-a tarat pe o distanta scurta. Apoi o camera de securitate a surprins camionul lovind un scuter, apoi urcand pe un trotuar si aproape lovind un pieton care a reusit sa sara intr-o parte, cu o masina de politie pe urmele sale. (Video aici.)

Dupa ce urmarirea s-a incheiat, autoritatile au examinat vehiculul pentru a se asigura ca nu continea explozibili.

Sor a inchiriat camionul pe 1 februarie in West Palm Beach, Florida, si trebuia sa-l returneze acolo pe 3 martie, a declarat purtatorul de cuvant al U-Haul, Jeff Lockridge. El a furnizat un permis de conducere valabil si a platit in avans pentru 30 de zile. In baza de date a U-Haul, Sor nu era inregistrat ca ar fi inchiriat anterior de la companie, a spus Lockridge.

Stephen Sor a spus ca a fost surprins cand Weng Sor a aparut in Brooklyn in miezul noptii in urma cu aproximativ o saptamana. El a spus ca nu vorbeau des si aveau o relatie „dificila”.

In 2015, Weng Sor si-a injunghiat fratele in Las Vegas si a executat aproximativ 17 luni intr-o inchisoare din Nevada, potrivit cazierului. In 2020, a injunghiat pe cineva in brat si in piept cu un cutit si a fost condamnat la 364 de zile de inchisoare, cu aproximativ 10 luni de pedeapsa deja executata.

Inainte de a pleda vinovat in acel dosar, Sor a fost evaluat, timp cateva luni, in cadrul unor unitati psihiatrice de stat si a fost declarat apt pentru a fi judecat. Inregistrarile nu prezinta un posibil diagnostic, dar noteaza ca Sor a primit tratament medicamentos.

In 2005, in Nevada, Sor a fost obligat sa mearga la consiliere si sa presteze munca in folosul comunitatii dupa ce a pledat vinovat de agresiune. Judecatorul stia ca Sor se muta la New York si i-a ordonat ca ajuns acolo sa se supuna unei evaluari a sanatatii mintale.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Bataie in Crangasi. Un om a murit

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

2 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

2 ore ago

Un lider local al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania a fost amendat pentru utilizarea unui slogan nazist

Bjoern Hoecke, lider al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) din landul Turingia…

2 ore ago

Aplicatia de intalniri Bumble isi cere scuze public pentru campania de marketing bazata pe sloganuri anti-celibat

Aplicatia de intalniri Bumble si-a cerut scuze pentru reclamele despre care criticii au spus ca…

2 ore ago

Mostenitorii lui Maradona spun ca trofeul Balonul de Aur scos la vanzare a fost furat si cer oprirea licitatiei

Mostenitorii lui Diego Maradona vor cere un ordin judecatoresc pentru a opri licitatia unui trofeu…

3 ore ago