Un sofer din Oradea a „inverzit” fiola din cauza solutiei de spalat parbrizul – probele de sange au demonstrat ulterior ca el nu consumase alcool

news

soferi, bauti, Arges, accident, frontal

Un oradean a scapat de amenda dupa ce a demonstrat ca, desi fiola indicase faptul ca ar fi baut inainte de a se urca la volan, mirosul de alcool din masina pe care o conducea era emanat de solutia pe care o folosea pentru curatarea parbrizului. Stiindu-se nevinovat, barbatul a insistat sa faca proba de sange, care a aratat ca alcoolemia lui era zero. Recent, Judecatoria Oradea i-a dat dreptate si a anulat sanctiunea de 1305 lei aplicata de politisti.

Incidentul s-a intamplat intr-o dimineata de la inceputul acestui an, cand soferul a fost oprit de un echipaj de Politie Rutiera pe Calea Clujului, din Oradea. Cand i-au cerut actele conducatorului auto, politistii au simtit miros de alcool venind din interiorul masinii, asa ca i-au cerut barbatului aflat la volan sa sufle in fiola.

Soferul le-a explicat agentilor ca inainte cu doua minute de a fi oprit isi spalase parbrizul cu solutie de iarna si ca, de fiecare data cand folosea lichidul respectiv, in masina se simtea acel miros specific. Le-a si aratat urmele de solutie de pe parbriz si a acceptat sa faca testul alcoolscop.

Nu mica i-a fost mirarea cand aparatul a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool in aerul expirat. Politistii i-au intocmit un proces verbal prin care l-au amendat cu 1305 lei si i-au retinut carnetul in vederea suspendarii pe o perioada de 90 de zile, scrie cotidianul local BIHON.

Stiindu-se nevinovat, conducatorul auto a cerut sa mearga la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice. A doua zi, buletinul de analize emis de Serviciul de Medicina Legala Bihor a indicat faptul ca barbatul avea dreptate: alcoolemia sa era zero. La scurt timp de la aceasta intamplare, soferul s-a adresat Judecatoriei Oradea, cerand anularea procesul-verbal de sanctionare.

Luna trecuta, instanta i-a dat dreptate, aratand ca, ”in ipoteza in care rezultatul mijlocului tehnic utilizat in mod corect de agentul constatator este in contradictie cu rezultatul obtinut in urma prelevarii probelor biologice, se va da eficienta rezultatului probelor biologice”.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la pronuntare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: