externe

Un „tradator” ucrainean a fost arestat in Spania la solicitarea SBU: „Fiecare tradator ucrainean isi va primi mai devreme sau mai tarziu pedeapsa meritata”

Bloggerul pro-rus Anatoli Shari, suspectat de Serviciul de Securitate al Ucrainei de tradare, a fost retinut in Spania, a anuntat centrul de presa al SBU.

„Agentiile de aplicare a legii spaniole l-au retinut pe Shari la data de 4 mai 2022. Acest lucru a devenit posibil datorita cooperarii stranse a Serviciului de Securitate al Ucrainei cu Procuratura Generala, cu partenerii internationali si ca urmare a unei operatiuni speciale pe mai multe niveluri a ofiterilor ucraineni de aplicare a legii”, se arata in comunicat, citat de Ukrinform.

SBU a precizat ca aceasta arestare este inca o dovada ca fiecare tradator ucrainean isi va primi mai devreme sau mai tarziu pedeapsa meritata.

Serviciul special ucrainean il suspecteaza pe Shari de comiterea unor infractiuni in temeiul a doua articole din Codul penal al Ucrainei: articolul 111 (tradare) si articolul 161 (incalcarea egalitatii cetatenilor in functie de rasa, nationalitate, convingeri religioase, handicap si alte motive).

Potrivit anchetatorilor SBU, Shari a desfasurat activitati ilegale in detrimentul securitatii nationale a Ucrainei in domeniul informational. Exista motive sa se creada ca Shari a actionat in numele unor entitati straine.

„Dovezile colectate de ancheta au fost confirmate de o serie de studii de specialitate, care au stabilit ca interviurile si discursurile lui Shari contin fapte privind activitatile subversive ale acestuia impotriva Ucrainei. El a fost declarat suspect anul trecut”, se arata in declaratie.

Sunt luate toate masurile de investigatie si operationale necesare pentru ca aceasta persoana sa raspunda pentru actiunile sale, a precizat SBU.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Alerta de furtuna geomagnetica, sambata dimineata. Fenomenul aduce aurora boreala in nordul Americii

Furtuna magnetica puternica produsa de eruptia solara care a avut loc joi (9 mai) va…

20 de minute ago

Desant aerian NATO in Transilvania. Autostrada A3 se inchide, duminica, intre Chetani si Campia Turzii

CNAIR informeaza participantii la trafic ca duminica, 12 mai 2024, circulatia rutiera va fi inchisa…

33 de minute ago

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

11 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

13 ore ago