Ungaria ii plateste pe tinerii care au emigrat sa se intoarca acasa. Te-ai intoarce in Romania pentru banii astia?

news

Guvernul din Ungaria a pus la cale un sistem prin care doreste incurajarea tinerilor emigranti sa se intoarca in tara. Astfel, statul ofera 100.000 de forinti, adica 318 euro, pe luna, timp de un an, in cazul in care revin in tara.

Prin programul denumit “Come home, young person” se ofera, de asemenea, bilete gratuite de avion tinerilor care traiesc in strainatate si vor sa revina in Ungaria, arata The Independent.

Sistemul a fost pus in practica din luna aprilie si autoritatile au anuntat ca 800 de persoane au aplicat deja pentru ofera Guvernului, potrivit ziare.com.

Desi suma este cam mica pentru a incuraja tinerii sa se intoarca in tara, banii sunt suficienti pentru conditiile de viata din Ungaria. Potrivit site-ului Numbeo, chiria medie pentru o garsoniera in centrul Budapestei este in jur de 260 de euro pe luna.

In aceasta saptamana, aproximativ 100 de tineri maghiari au participat la un eveniment care a avut loc la Londra si in cadrul caruia s-a discutat despre noul sistem.

In Ungaria, salariul mediu lunar este de aproxmativ 634 de euro, comparativ cu Marea Britanie unde este de 2.250 de euro.

La inceputul anului, statisticile au aratat ca in 2014 rata de emigrare a fost cu 46% mai mare decat in anul anterior si de sase ori mai ridicata decat in 2009. Autoritatile au anuntat ca cifra reala este mai mare, pentru ca multe persoane nu anunta atunci cand parasesc tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: