externe

Ungaria renunta la vaccinul rusesc in ultima zi a anului. Motivul oficial

Ungaria va cumpara vaccinuri anti-COVID-19 fie prin intermediul mecanismului Uniunii Europene, fie direct din China, intrucat Rusia nu detine suficiente capacitati de productie a vaccinului, a declarat joi seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Ungaria a participat la eforturile de testare ale Rusiei si a primit mici cantitati din vaccinul rusesc Sputnik-V, ceea ce a starnit in randul colegilor ei europeni ingrijorarea ca ar putea ocoli mecanismul de aprobare al Uniunii Europene, noteaza Reuters.

„Rusia are o capacitate de productie inadecvata”, a spus Gergely Gulyas pe canalul de televiziune ATV.

El a adaugat ca Ungaria s-a bucurat sa ia parte la testele din Rusia, dar ca achizitia de vaccinuri la scara larga va avea loc „in cadrul procedurii UE sau din China”.

Aceste remarci sunt primul semnal clar ca vaccinurile rusesti nu vor fi folosite pentru vaccinarea in masa din Ungaria, mentioneaza Reuters, amintind si ca Viktor Orban a fost criticat de-a lungul mandatului sau in fruntea executivului pentru construirea de relatii cu liderul rus Vladimir Putin, inclusiv prin proiecte comune de anvergura, cum este cel al unei noi centrale nucleare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vaccin rusia

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago