externe

Uriasa drona lansata de China: poate transporta 2 tone de rachete si are o autonomie de zbor de peste 10.000 km – Video

China si-a prezentat noua drona, Wing Loong-3, capabila sa transporte mai mult de 2 tone de rachete. Autonomia de zbor a dronei este de mai mult de 10.000 de km.

Potrivit imaginilor publicate pe contul de Telegram al armatei chineze, Chengdu Aircraft Design And Research Institute (CAIG) din China si-a prezentat noile sisteme de avioane fara pilot Wing Loong 3 (WL-3) in cadrul Airshow China 2022, care are loc la Zhuhai in perioada 8-13 noiembrie 2022.

Wing Loong este o serie de UAS (Unmanned Aerial Systems) multifunctionale de altitudine medie-joasa, concepute pentru a efectua misiuni de recunoastere si de atac. Dezvoltarea Wing Loong a inceput in 2005, iar primul zbor a fost efectuat in octombrie 2007.

UAV-ul Wing Loong poate transporta o varietate de echipamente de recunoastere, de iradiere cu laser, de contramasuri electronice si arme de atac aer-sol de mici dimensiuni. Acesta poate fi utilizat pentru supraveghere, recunoastere, atac la sol si alte sarcini, precum si pentru combaterea terorismului si patrularea frontierelor.

Designul lui Wing Loong 3 este similar cu cel al lui Wing Loong 2, constand intr-un fuselaj subtire monoplan si un empenaj cu o coada in V proeminenta si o aripioara ventrala. Trenul de aterizare este format din doua roti principale sub fuselaj si o singura roata sub nas. Capsula electro-optica, montata sub sectiunea din fata a fuselajului, are camere si senzori de lumina naturala si infrarosie pentru a colecta date de supraveghere si de tintire atat in conditii de zi, cat si in conditii de lumina scazuta / noapte.

Wing Loong 3 are o capacitate mai mare de incarcare utila si poate zbura pe o distanta mai mare. Poate transporta rachete aer-aer PL-10E, care au o raza de tragere de 24 km, rachete antitanc BA-7, rachete aer-sol AG-300/M, bombe de planare si, probabil, sisteme de razboi electronic.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, Wing Loong 3 are o greutate maxima la decolare de 6.200 kg, o capacitate de incarcare utila de 2.300 kg, o raza de zbor de 10.000 km si o autonomie de zbor de 40 de ore.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: drona china

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

5 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

5 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

5 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

5 ore ago

Decizie CEDO: Italia poate recupera o statuie greaca veche de 2.000 de ani de la Muzeul Getty din Calofornia

O instanta europeana a decis ca Italia are tot dreptul sa revendice o statuie greceasca…

5 ore ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Cirstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Cirstoiu,…

6 ore ago