USR acuza: potrivit unei ordonante propuse de PSD si PNL, constructiile ilegale, dar cu destinatie turistica, nu vor mai putea fi demolate daca se afla pe proprietate privata

news

USR, constructii ilegale, destinatie turistica, demolate

O ordonanta care va fi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor ar putea impiedica demolarea constructiilor ilegale cu destinatie turistica, construite pe proprietate privata, din statiuni, rezervatii naturale si zone protejate, sustine USR, partid aflat in opozitie, printr-un comunicat de presa citat de Info Sud-Est.

Este vorba de un proiect de lege privind aprobarea Ordonantei nr. 5/2023 pentru modificarea OUG 41/2010, cu referire la unele masuri privind disciplina in constructii. Proiectul a fost adoptat de Senat in 22 martie 2023, care a operat o modificare esentiala. Initiatorul proiectului de lege a fost Guvernul Romaniei condus la acea vreme de Nicolae Ciuca.

USR spune ca in prezent toate constructiile cu destinatie turistica din zonele cu potential turistic, statiunile turistice, zonele construite protejate, zonele de protectie a monumentelor istorice, rezervatiile naturale si alte asemenea, precum si constructiile cu destinatie turistica si constructiile realizate in limita a 200 de metri de la linia de coasta, din statiunile turistice si din localitatile aflate pe litoralul Marii Negre, executate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, aflate pe terenuri proprietate publica ori privata, finalizate sau in curs de executie, se desfiinteaza.

USR sustine ca forma care va fi supusa dezbaterii specifica faptul ca doar proprietatile care apartin domeniului public sau privat al statului vor mai putea fi demolate daca vor fi considerate ilegale:

”Prin derogare de la prevederile art. 28, art.31 si 32 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, toate constructiile cu destinatie turistica din zonele cu potential turistic, statiunile turistice, zonele construite protejate, zonele de protectie a monumentelor istorice, rezervatiile naturale si alte asemenea, precum si constructiile cu destinatie turistica si constructiile realizate in limita a 200 de metri de la linia de coasta, din statiunile turistice si din localitatile aflate pe litoralul Marii Negre, executate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, aflate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului, finalizate sau in curs de executie, se desfiinteaza”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: