USR, peste AUR la intentiile de vot din Bucuresti, in cel mai recent sondaj CURS

politica

sondaj CURS, USR, AUR, PUSL, Dan Voiculescu

Un nou sondaj CURS, prezentat aseara la Antena 3, releva optiunile electorale ale alegatorilor din Bucuresti. Desi pe plan national AUR este dat, de majoritatea sondajelor, ca al doilea – daca nu chiar primul partid – din tara, noul sondaj releva ca partidul lui George Simion nu ii atrage prea mult pe bucuresteni.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 18-30 august 2032, iar universul de esantionare a fost populatia adulta rezidenta din municipiul Bucuresti, in varsta de 18 ani si peste.

In total, 1067 de respondenti, votanti in varsta de 18 ani si peste au participat la sondajul realizat de specialistii CURS fata in fata, la domiciliul respondentilor.

Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-3% la un nivel de incredere de 95%. Validarea esantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS.

Cei chestionati au fost rugati sa raspunda la intrebarea: daca duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastra cu ce partid ati vota?

Optiunile de vot s-au impartit astfel:

– Partidul Social Democrat (PSD) – 29%

– Partidul National Liberal (PNL) – 18%

– Uniunea Salvati Romania (USR) – 16%

– Alianta pentru Uniunea Romanilor (AUR) – 14%

– Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) – 6%

– Partidul Miscarea Populara (PMP) – 5%

– SOS Romania (partidul Dianei Sosoaca) – 4%

– PRO Romania (PRO) – 2%

– Partidul Ecologist Roman (PER) – 2%

– Altul (sub 2% fiecare) – 4%.

Se observa ca Fora Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, ca si REPER, partidul lui Dacian Ciolos, nici nu apar in sondaj, in schimb Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), infiintat de Dan Voiculescu, troneaza la 6%, imediat sub AUR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: