USR voteaza impotriva OUG pentru presa: „Principalii beneficiari sunt patronatele de presa, nu jurnalistii”

news

USR a anuntat, joi, ca va vota in Parlament impotriva ordonantei prin care Guvernul acorda presei 40 de milioane de euro sub forma unor campanii de informare.

„A ajuns in Parlament Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se acorda presei 200 milioane de lei, pentru o asa-zisa campanie de informare in contextul actualei pandemii. Aceasta Ordonanta, in forma actuala, nu poate fi sustinuta de USR. Nu va ajuta presa, ci o va subordona!

Problema sustinerii presei este una esentiala pentru orice democratie, fie ca e vorba de o perioada de criza economica, fie ca nu este nicio criza. DAR, in acelasi timp, trebuie sa facem o distinctie clara intre sustinerea independentei presei si cumpararea bunavointei presei prin intermediul banilor publici.

Principalii beneficiari ai Ordonantei de urgenta nu vor fi jurnalistii, ci patronatele din presa ale caror interese sunt diverse. Costul pentru presa va fi, in realitate, foarte mare – cresterea obedientei fata de finantator – in cazul de fata, chiar Guvernul Romaniei”, anunta USR intr-un comunicat de presa.

PSD nu si-a precizat inca pozitia in privinta acestei ordonante, insa cel mai probabil va vota favorabil, avand in vedere ca numeroase canale media pro-PSD, printre care se afla si Antena 3 si Romania TV, vor beneficia de fonduri guvernamentale.

Citeste si: Chirieac s-a inscris cu cinci site-uri pentru a obtine bani de la Guvern prin OUG pentru presa

Mai mult despre: ,

Comentarii: