politica

Veste de la Bruxelles: „Respingerea lui Dan Nica este definitiva”. PSD: „Nicio problema, mergem cu alta propunere”

Europarlamentarul Siegfried Muresan anunta ca Dan Nica a fost respins de Comisia Europeana inca de cand a fost propus prima data. „E clar ca Dan Nica nu va fi acceptat niciodata; nici acum, nici in viitor”, subliniaza Muresan.

„Asa stau lucrurile cu privire la desemnarea comisarului european din partea Romaniei:
1. Dan Nica a fost refuzat de presedinta aleasa a Comisiei Europene la finalul lunii august. Respingerea este una definitiva. E clar ca Dan Nica nu va fi acceptat niciodata; nici acum, nici in viitor.
2. Presedinta aleasa a Comisiei Europene nu accepta niciun candidat din partea unui guvern aflat in procedura de destituire. Orice discutie finala pe tema comisarului roman va avea loc dupa votul pe motiunea de cenzura. anunta Siegfried Muresan dupa ce Digi24 a anuntat ca sefa CE l-a respins pe Nica.

Reactia PSD este din nou una ireala. Secretarul general al PSD afirma ca „nu este nicio problema”.

„Presupunand prin absurd ca Nica ar fi respins, mergem cu alta propunere. Nu este niciun fel de problema. Exista si o a doua propunere, unii spun de rezerva, noi ii spunem ca este a doua propunere apsrobata de CEx. Suntem in grafica exacta, asa cum ne-am propus. Sa nu ne grabim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greseli de interpretare total nefericite”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3.

Nina Andreeva, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a declarat pentru Digi 24 ca scrisoarea transmisa de Guvernul roman ”continea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de catre Presedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

„Pot confirma ca Guvernul Roman a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie – n.r.). Aceasta scrisoare continea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de catre Presedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat. Echipa Presedintelui-ales al Comisiei este in continuare in contact cu ambele guverne (roman si maghiar – n.r.), iar procesul (de selectie – n.r.) continua”, a declarat, pentru Digi24, purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

23 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

33 de minute ago

Afaceri imobiliare dubioase si la Brasov. Primarul acuza majoritatea PSD-PNL ca vrea infiintarea un hotel in locul unei gradinite

Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuza majoritatea PSD-PNl din Consiliul Local ca se opune infiintarii unei…

11 minute ago

„Nu are sens sa ai Rusia la masa”. Ministrul ucrainean de Externe explica de ce Ucraina nu vede rostul invitarii Rusiei la Summitul pentru pace

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a explicat intr-un interviu pentru Foreign Affair ca Ucraina…

43 de minute ago

Prognoza OCDE: Perspective mai bune pentru economia mondiala – dar nu si pentru Germania

OCDE nu se asteapta ca economia Germaniei sa inregistreze o crestere mai puternica pana anul…

41 de minute ago