Viata de cosmar a SCLAVILOR din puscariile Romaniei. Care sunt ordinele JUPANILOR

news

Detinutii din Romania se impart in patru mari categorii: jupan, smecher, impresie si nepot. Una dintre puscariile unde aceste grupari sunt delimitate cel mai bine este la Penitenciarul Giurgiu, clanurile din interior sunt asa de puternice si de bine impartite, incat in biroul conducerii se gasea o schema a inchisorii in care fiecarui clan i s-a acordat un perimetru colorat diferit.

Nepotii, care mai sunt denumiti si sclavi, sunt detinutii care nu fac parte din clanuri, care nu au bani ca sa-si cumpere protectia unei grupari si care trebuie sa aiba mereu grija sa nu supere vreun jupan pentru ca astfel ajung cu ochiul umflat sau cu dintii sparti, scrie EVZ.

Din marturiile culese de la detinutii din penitenciare si din discutiile purtate cu detinuti eliberati, dar si cu reprezentanti ai ONG-urilor din domeniu, reiese ca acestia trebuie sa respecte un set de reguli impuse de jupani.

  • Sclavii trebuie sa tina telefonul sau tableta jupanilor sau ale smecherilor. In cazul unui control al gardienilor, sclavii trebuie sa sutina ca telefonul este al lor si asa ii scapa pe jupani de eventuale sanctiuni.
  • Pachetele primite de afara in care se introduc telefoane, bani, droguri sau arme albe sunt aduse sclavilor, chiar daca sunt destinate jupanilor sau smecherilor. Din nou, in caz ca telefonul este descoperit, sanctiunea este a sclavului.
  • Trebuie sa salute mereu jupanii si smecherii atunci cand trec pe langa acestia si apoi sa lase capul in pamant.
  • Daca sclavii  stau la coada la magazin, trebuie sa se dea la o parte din fata jupanului daca acesta cere acest lucru.
  • Trebuie sa aiba grija sa-i incalzeasca apa calda jupanului la resoul din celula.
  • Trebuie sa curete adidasii jupanului si chiar al intregului clan, daca i se impune acest lucru.
  • Daca primeste tigari sau mancare de acasa, trebuie sa i le dea jupanului daca i se cere acest lucru.
  • Trebuie sa se ocupe, alaturi de detinutii denumiti “impresie” in fabricarea alcoolului din celule. Acesta este realizat din fermentarea zaharului, bomboanelor si fructelor.
  • Sa faca un cadou jupanului de ziua acestuia. De obicei este vorba de un obiect de imbracaminte sau de un pachet de tigari.
  • Sa nu fie paracios si sa raporteze gardienilor de bataile sau amenintarile pe care le suporta.

The Walk Free Foundation estimeaza ca in Romania sunt 22.600 de persoane care traiesc intr-o forma apropiata de sclavie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: