politica

Vicleanul Ponta ii baga mortul in casa lui Ciolacu. Cum il umileste pe seful PSD dupa consultarile de la Cotroceni

Victor Ponta a anuntat, joi, dupa consultarile cu Klaus Iohannis ca ideea ca Remus Pricopie sa fie premier i-a apartinut, astfel incat PSD i-a adoptat propunerea. Ponta a mai aruncat apoi inca o soparla care ii va crea probleme lui Ciolacu in PSD.

„Ma bucur ca am reusit sa-i convingem pe cei din PSD sa il sustina pe Remus Pricopie. In ultimii doi ani a avut curajul sa critice derapajele antieuropene si antidemocratice ale celor care au condus guvernele PSD”, a declarat Ponta la finalul intalnirii cu Iohannis.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, ca i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis propunerea de a-l desemna premier pe Remus Pricopie.

„In urma votului de ieri din Parlament, dupa ce motiunea de cenzura a trecut cu 269 de voturi si Guvernul Orban a fost demis, am fost invitati azi de presedintele Romaniei, constitutional, sa luam parte la consultari. Am venit cu aceeasi propunere pe care o cunoasteti deja, in persoana domnului Remus Pricopie – prim-ministru. In acest moment, decizia apartine presedintelui Romaniei, pentru ce durata – mai scurta sau mai lunga – se va desfasura aceasta criza guvernamentala si politica”, a declarat Ciolacu.

In opinia sa, aprobarea motiunii de cenzura a insemnat un succes al PSD, deoarece in acest fel a fost blocata intentia Guvernului Orban de a modifica legislatia cu privire la alegerile locale.

„Noi, Partidul Social Democrat, ne-am facut datoria de a apara democratia, astfel incat legile electorale sa nu fie modificate cu atat de putin timp pana la desfasurarea lor. Acum am avut de-a face cu o modificare la alegerile locale. Cu alte cuvinte, trecand motiunea, alegerile locale vor fi pentru primari dintr-un singur tur, respectiv pentru presedintii consiliilor judetene prin vot direct, urmand sa intram, printr-o dezbatere transparenta si publica in Parlament, pentru a face modificari la alegerile locale in perspectiva anului 2024, cum este si corect si constitutional”, a precizat Ciolacu.

El a adaugat ca asteapta decizia presedintelui cu privire la desemnarea premierului si in acest sens a convocat conducerea partidului pentru luni, 10 februarie.

„Domnul profesor Pricopie chiar este o propunere serioasa si presedintele Romaniei a luat act de propunerea noastra. Momentan, decizia apartine presedintelui Romaniei. Presedintele decide cat de scurta sau lunga este aceasta criza guvernamentala”, a mai spus liderul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, presedintii partidelor si formatiunilor parlamentare pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, dupa ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Elvetia il invita pe papa Francisc la viitorul summit mondial dedicat incheierii razboiului din Ucraina

Elvetia l-a invitat pe Papa Francisc sa participe la viitorul summit global pentru pace dedicat…

14 minute ago

Donald Trump a comparat administratia lui Joe Biden cu Gestapo-ul nazist, pe motiv ca l-ar persecuta

Donald Trump a comparat administratia presedintelui Joe Biden cu politia secreta a Germaniei naziste, in…

28 de minute ago

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

10 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

17 ore ago