politica

Victor Negrescu, ales vicepresedinte al PES. Plecaciuni: „Ii multumesc pentru sprijin si incredere presedintelui Marcel Ciolacu”

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a fost ales in functia de vicepresedinte al Partidului Socialistilor Europeni la Congresul desfasurat la Berlin la finalul acestei saptamani, a informat, duminica, PSD, intr-un comunicat.

„Am avut onoarea sa fiu ales, in cadrul Congresului Partidului Socialistilor Europeni (PES) de la Berlin, in functia de vicepresedinte la nivel european al PES, in perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Este o reusita ca un reprezentant al Partidului Social Democrat sa ajunga sa ocupe o responsabilitate atat de importanta la nivelul familiei social-democrate europene. Doresc sa-i multumesc pentru sprijin si incredere presedintelui Marcel Ciolacu. PSD a revenit in familia social-democrata europeana si conteaza astazi, cu adevarat, in plan european. Sunt mandru sa ma alatur unei echipe puternice, conduse de noul nostru lider, fostul premier suedez Stefan Lofven, de prim-vicepresedintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, si de secretarul general, deputatul german Achim Post, carora le multumesc pentru sustinere si impreuna cu care ne propunem castigarea alegerilor europene din 2024”, a afirmat Negrescu, citat in comunicat.

Potrivit acestuia, sprijinul pentru Romania este dovedit si prin includerea, in rezolutia aprobata in cadrul Congresului PES, a solicitarii ca Romania sa fie primita in spatiul Schengen.

„Impreuna cu mii de militanti din Partidul Social Democrat si cu colegii mei din PES activists Romania, carora le multumesc pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului, contribuim de aproape 16 ani la constructia unei voci puternice a social-democratiei romanesti in plan european, militam pentru o participare mai activa la dezbaterile internationale si doctrinare si la popularizarea activitatii Partidului Socialistilor Europeni si a familiei noastre politice in Romania. Reusita noastra se datoreaza tuturor celor care au crezut, in cele mai dificile momente, ca nu trebuie sa abandonam valorile social-democrate europene, ci sa luptam pentru mai multa influenta a Romaniei in plan european”, a spus vicepresedintele socialistilor europeni Victor Negrescu.

In marja Congresului PES, delegatia PSD, condusa de presedintele Marcel Ciolacu, a avut o serie de intalniri pentru a discuta despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen si cooperarea bilaterala si politica cu mai multi lideri europeni printre care cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, premierul Finlandei, Sanna Marin, premierul Portugaliei, Antonio Costa, comisarii Ylva Johansson si Frans Timmermans si noul presedinte al PES, Stefan Lofven.

In cadrul reuniunii de la Berlin, partidele social-democrate europene au aprobat si o rezolutie pentru sustinerea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, in cel mai scurt timp, care a fost prezentata in plenul Congresului de eurodeputatul Victor Negrescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

11 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

11 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

11 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

11 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

11 ore ago