Victor Ponta, despre reactia romanilor fata de venirea IMIGRANTILOR: „Ma RUSINEAZA”

news

Premierul Victor Ponta s-a desolidarizat, miercuri, de valul de „xenofobie si sovinism” aparut in Romania in contextul problemei refugiatilor si s-a aratat rusinat de faptul ca in Romania secolului XX oamenii pot gandi in acest mod.

„Nu mai ma intereseaza acum daca pierd sau nu voturi, ma intereseaza sa spun un lucru, care e important. Nu imi place si ma desolidarizez de noul val care se starneste in Romania, de xenofobie, de sovinism, ca nu vrem pe nimeni din afara, sa luptam sa nu primim niciun strain in Romania.

Eu cred ca suntem o societate evoluata si civilizata si accesele astea de barbarie pe care le vad si la oameni politici si le vad si pe Facebook si prin alte zone, la organizatii de studenti, cred ca nu fac cinste Romaniei si nu ne arata o societate europeana. (…) As vrea sa ne comportam ca oameni fata de alti oameni. Am vazut pozitii si manifestari in ultimele zile care pe mine ma rusineaza, ca in Romania secolului XX oamenii pot sa gandeasca asa”, a declarat Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

El amintit ca Romania este in favoarea impartirii refugiatilor in cadrul Uniunii Europene in functie de posibilitatile fiecarei tari si nu prin impunerea de cote obligatorii.

„Pozitia Romaniei este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectare a obligatiilor pe care le avem si de a face ceea ce putem sa facem. Capacitatea noastra este de 1.786. In conditiile in care avem deja o parte din aceste locuri, vreo 200, deja ocupate, nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face. Cel mai rau lucru e sa te angajezi la ceva ce nu poti face. Mai bine sa spui adevarul si sa spui foarte clar ce poate sa faca Romania si nu cote obligatorii, ci cote in functie de posibilitatile fiecarei tari. Asta e pozitia Romaniei si asta va sustine si in cadrul JAI si cu siguranta si presedintele in cadrul Consiliului European”, a sustinut primul-ministru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: