news

Victorie a DNA la Curtea de Apel impotriva Sorinei Pintea. „Bolnava” nu mai pleaca in vacanta

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, sa ramana sub control judiciar in dosarul in care a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita.

Initial, pe 11 mai, Tribunalul Bucuresti a revocat aceasta masura, insa DNA a facut contestatie si a avut castig de cauza la Curtea de Apel Bucuresti.

„Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA – Structura Centrala, impotriva incheierii din 11.05.2020, a judecatorului de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala, pronuntata in dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinteaza incheierea contestata si rejudecand dispune: mentine, ca legala si temeinica, masura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, masura preventiva luata prin incheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curtii de Apel Bucuresti. Definitiva”, se arata in decizia CAB.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ din Baia Mare, judetul Maramures, a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale).

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare, incheiat in anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

„In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza DNA.

Initial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, insa a fost eliberata din arest pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

3 ore ago

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

3 ore ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

2 ore ago