Victorie a Ucrainei, a fost recucerit orasul Makariv de la rusi: „Fortele ruse mai au munitie si mancare pentru cel mult trei zile”

externe

Dupa zile de lupte, fortele ucrainene au recastigat controlul asupra orasului Makariv, situat la 60 de kilometri vest de Kiev, au anuntat marti Fortele Armate ale Ucrainei intr-o postare pe Facebook.

„Steagul de stat al Ucrainei a fost ridicat deasupra orasului Makariv”, in timp ce rusii se retrageau, se arata in postarea citata de CNN.

Makariv suferise pagube semnificative in urma atacurilor aeriene rusesti in curs de desfasurare. CNN a verificat autenticitatea fotografiilor postate pe retelele de socializare la 12 martie, care aratau pagube majore la complexuri de apartamente, scoli si o unitate medicala. Ministerul rus al Apararii a sustinut in mod repetat ca nu vizeaza civili.

Fortele ruse care au invadat Ucraina mai au rezerve de munitii, combustibil si alimente doar pentru trei zile cel mult, potrivit ultimului raport al Ministerului Apararii ucrainean cu privire la situatia de pe front in cea de-a 27-a zi a invaziei ruse in Ucraina, relateaza marti EFE.

„Fortele ruse de ocupatie care opereaza in Ucraina dispun de stocuri de munitie si alimente pentru cel mult trei zile. Situatia este similara si in privinta combustibilului, care se completeaza cu camioane-cisterna”, se mentioneaza in raport.

Rusia, afirma Ministerul Apararii ucrainean, „nu a reusit sa construiasca un oleoduct pentru a satisface necesitatile trupelor sale” in zonele in care acestea opereaza.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: