Victorie a USR, PSD a retras legea care permitea baronilor judeteni sa aiba girofar. Insa vor avea pasapoarte diplomatice

politica

PSD a retras, miercuri, proiectul de lege prin care se stipuka ca presedintii de consilii judetene vor putea circula cu girofar, a anuntat deputatul PSD Eduard Popica. 

„PSD nu sustine proiectul si acesta e unul din motivele retragerii”, a declarat Popica, miercuri, citat de jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera). Popica s-a numarat printre cei trei deputati PSD care au initiat proiectul de lege legat de girofar pentru baroni. Popica este deputat de Vaslui, unde sefia CJ este detinuta autoritar de baronul PSD Dumitru Buzatu.

„Au ramas insa pasapoartele diplomatice pentru sefii de CJ”, a subliniat jurnalistul

Citeste si: PSD insista, vrea girofar pentru baronii judeteni. Legea este in Senat, USR are o reactie dura: „Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar”

Liderul senatorilor USR Ionut Mosteanu a solicitat marti social-democratilor sa retraga din circuit legislativ proiectul de lege inregistrat la Senat care prevede ca presedintii de consilii judetene vor putea circula cu girofar. „Acelasi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar salvamontului. Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar”, a mai spus Mosteanu.

„Girofar pentru baroni. Asta le lipseau presedintilor de Consilii Judetene. Girofar. Vor sa o rezolve printr-o lege depusa de mai multi parlamentari PSD. Legea a fost inregistrata la Senat si urmeaza sa intre in dezbatere la comisii. Acelasi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar salvamontului. Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar. Le cer PSD-istilor si partenerilor lor de coalitie, PNL, sa retraga proiectul «girofar pentru baroni»”, a scris Ionut Mosteanu, marti pe Facebook.

Pe 21 decembrie 2021, trei deputati PSD Nicolae Georgescu, Eugen Neata si Eduard- Andrei Popica au inregistrat la Senat acest proiect de lege.

„Avand in vedere disfunctionalitatile si problemele semnalate in mod constant de catre autoritatile administratiei publice, ca urmare a neadaptarii cadrului legal actual care reglementeaza organizarea si functionarea acestor autoritati la realitatile socioeconomice, la complexitatea si dinamica activitatilor aferente furnizarii serviciilor publice esentiale pentru cetateni, propunem aceasta completare legislativa in directa legatura cu atributiile presedintilor de consilii judetene care sunt si vicepresedinti ai comitetelor pentru situatii de urgenta, calitate in care participa in diverse intruniri sau misiuni cu caracter de urgenta”, au sustinut initiatorii, in expunerea de motive a propunerii legislative.

De asemenea, cei trei social-democrati sustin ca „aceasta modificare este o consecinta fireasca a recunoasterii locului si rolului presedintilor de consilii judetene in ierarhia unui stat de drept, si are rolul de a facilita rezolvarea operativa a tuturor tipurilor de activitati specifice precum si indeplinirea atributiilor alocate acestei functii”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: