externe

Victorii dupa victorii, Ucraina si-a eliberat peste 600 de asezari in ultima luna. „Putin a pierdut deja”, anunta un militar rus

Fortele armate ale Ucrainei au eliberat peste 600 de asezari de sub ocupatia rusa in ultima luna, inclusiv 75 in regiunea extrem de strategica Herson, a declarat Ministerul ucrainean pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Aproximativ 502 asezari au fost eliberate in regiunea de nord-est Harkov, unde fortele ucrainene au avansat luna trecuta in liniile rusesti, a anuntat ministerul joi seara.

Ministerul a declarat ca 43 de localitati au fost eliberate in regiunea Donetk si sapte in regiunea Lugansk.

Nu a existat nicio confirmare imediata din partea armatei Ucrainei sau a biroului presedintelui Volodimir Zelenski. The Guardian nu a verificat in mod independent informatiile de pe frontul de lupta.

„Zona teritoriilor ucrainene eliberate a crescut semnificativ”, a declarat ministerul intr-un comunicat pe site-ul sau.

Un soldat rus refugiat in Franta spune ca „Putin a pierdut deja si va continua sa piarda”.

„Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu indrazneste sa vorbeasca”, a povestit pentru BFM TV fostul parasutist rus Pavel Filatyev care a decis sa se refugieze in sudul Frantei. El a decis sa dezerteze in mijlocul verii. Cautat de Moscova, el a publicat in luna august un jurnal intitulat „ZOV” – precum literele de pe vehiculele armatei ruse – in care povesteste ceea ce se intampla zilnic in randul fortelor de la Kremlin.

„Sunt probleme la toate nivelurile. Cu mancarea, de exemplu. Furam mancare de la cantina si primim mancare stricata”, a afirmat el.

Pavel este constient: el isi risca viata povestind experienta de razboi din Ucraina. Este primul soldat rus care l-a criticat public pe Vladimir Putin. Pentru el, rezultatul conflictului este cert.

„Putin a pierdut deja si va continua sa piarda. Isi bate din ce in ce mai multe cuie in propriul sicriu”, a spus el.

Intrebat despre folosirea armelor nucleare de catre Moscova, soldatul dezertor crede ca „nu poate fi exclusa” aceasta optiune.

Acest fost parasutist locuieste acum cu Vladimir Osechkin, aparator al drepturilor omului, cautat si el de Moscova si care sustine demersul compatriotului sau.

„El si-a riscat viata si libertatea parasind Rusia. El inca isi risca viata in timp ce este aici in Franta pentru a spune restului lumii despre ororile si cosmarurile acestui razboi si pentru a expune minciunile si propaganda lui Putin”, a marturisit Vladimir Osechkin la BFMTV.

Ca Pavel, multi luptatori rusi par sa rupa tacerea. Intr-un videoclip din 7 octombrie, soldati rusi au denuntat conditiile proaste ale mobilizarii lor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

57 de minute ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

O oră ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

O oră ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

O oră ago