VIDEO. Anghel, nou SCANDAL: „Ia mai zi o data. Cum te cheama, sa aflu de unde ai luat banii!”

politica

Senatorul ALDE Cristiana Anghel a provocat un nou scandal, marti, in Parlament. Ea a intrat peste peste deputatii din Comisia de Agricultura si a inceput sa tipe la ei.

Comisia de Agricultura s-a intrunit in urma protestelor a mii de ciobani, aflati in fata Parlamentului, care cereau anularea unor prevederi din legea vanatorii si a fondului cinegetic. Deputatii s-au trezit pe cap cu senatoarea Anghel, care foarte agresiva le-a cerut sa indeplineasca solicitarile ciobanilor. Cand i s-a reprosat ca face scandal de dragul televiziunilor, Anghel a explodat.

Potrivit Legii vanatorii si fondului cinegetic, adoptata in 2006, ciobanii de la ses pot detine un singur caine de paza la stana, cei de la deal pot avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. La articolul 23 legea prevede: „(1) In scopul gestionarii durabile a faunei cinegetice, se interzic: (…) k) permiterea insotirii turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 3 in zona de munte, de 2 in zona de deal si de 1 la campie; in acest numar se includ si cainii care asigura paza stanei (…)”.

Legea a fost modificata in vara acestui an, dar nu si articolul referitor la cainii care care insotesc turmele sau cirezile. Legea vine acum si cu amenzi de pana la 1.500 de lei, pentru incalcarea prevederilor referitoare la numarul de caini pe care ii pot detine crescatorii de oi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: