Viktor Orban: „Aderarea Ucrainei la NATO va declansa al treilea razboi mondial!”

externe

Ungaria, aderarea suediei la nato, Orban, santaj, Putin, Turcia

Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declansarea celui de-al treilea razboi mondial deoarece ar insemna ca alianta nord-atlantica este in razboi cu Rusia, a declarat vineri la postul public de radio premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI, citata de Agerpres.

„Daca am face ceea ce cere presedintele ucrainean, am fi in al treilea razboi mondial”, a sustinut Orban intr-un interviu cu Kossuth Radio.

Intr-o stire in care reia pe larg declaratiile lui Orban, EFE noteaza ca premierul ungar a acuzat Occidentul ca doreste ca razboiul din Ucraina sa continue, fara insa a formula nici macar o singura critica la adresa tarii invadatoare, Rusia.

„Occidentalii vor razboi. Exista o majoritate zdrobitoare a celor care sprijina razboiul”, a declarat Orban din orasul Sopron, unde a avut loc o reuniune a guvernului timp de 3 zile.

Orban a vorbit si despre summitul NATO de la Vilnius, de marti si miercuri, unde tarile membre au discutat, printre altele, despre posibila aderare a Ucrainei la alianta, respinsa pentru moment.

In acest sens, Orban a dat asigurari ca „sunt de inteles cerintele ucrainene (privind integrarea tarii lor in NATO), dar, daca le-am indeplini, ne-am afla in cel de-al treilea razboi mondial”.

Totodata, Orban a criticat felul de a comunica folosit de liderii ucraineni, afirmand ca acesta este, adeseori, „agresiv si plin de pretentii”, si a adaugat ca, prin livrarea de arme occidentale, Ucraina „nu se apropie de pace”.

Premierul conservator ungar a reiterat ca Ucraina „si-a pierdut suveranitatea”, dat fiind ca nu are bani si lupta cu arme occidentale.

In pofida faptului ca Ungaria este una dintre cele doua tari membre ale aliantei nord-atlantice, alaturi de Turcia, care nu au ratificat inca aderarea Suediei la NATO, Orban nu a anuntat cand ar putea fi discutata problema in Parlamentul de la Budapesta.

Orban este considerat liderul UE cel mai apropiat de Moscova, insa, desi a criticat sanctiunile UE impotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, el a aprobat toate pachetele punitive ale UE, aminteste EFE.

La randul sau, MTI preia o declaratie a premierului Orban care a anuntat ca se axeaza pe explorarea masurilor legale si politice aflate la dispozitia executivului de la Budapesta pentru a impiedica Bruxellesul sa puna in aplicare planul de cote privind migrantii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: