Viktor Orban: „Budapesta este un ghimpe in coasta SUA si a UE. Astazi, Ungaria este cea mai libera tara din Europa”

externe

Viktor Orban, referendum, Ungaria, Ucraina, UE

Premierul Viktor Orban a lansay noi atacuri la adresa Occidentului si a miliardarului George Soros.  „Acest an are o miza uriasa, deoarece imperiul Soros, intarit de democratii americani aflati la putere, lanseaza un atac ca Goliat impotriva presei de dreapta si a partidelor nationale entuziaste care fac adesea politica fara bani in majoritatea tarilor europene”, a spus orban, citat de publicatia Magyar Nemzet.

„Puteti vedea unde este miza in America, ei vor sa-l trimita pe Trump direct la inchisoare, pentru ca el sa nu puna in pericol puterea lui Soros si a democratilor”, a mai spus Orban.

„Globalistii au nevoie de Comisia Europeana si de presedintele american, iar Ungaria este un ghimpe in coasta SUA si a UE”, a apreciat premierul situatia Ungariei.

In opinia lui Viktor Orban, motivul pentru care se intampla acest lucru este ca: „Astazi, Ungaria este cea mai libera tara din Europa”.

„Nu exista imigratie, exista in schimb o politica de familie. Nu exista ideologie de gen in scoli, nu livram arme in Ucraina, nu vrem sa ne implicam in razboi”, a enumerat premierul.

„Astazi, noi, ungurii, ne putem decide liber soarta, fara influente. De aceea vor sa ne reduca la tacere. Cu toate acestea, nu vom lasa sa se intample acest lucru”, a sustinut el.

Viktor Orban a trecut apoi la adversarii Ungariei, de care trebuie protejata suveranitatea maghiara. In evaluarea sa, acestia sunt imperiul Soros, birocratia de la Bruxelles si aliatii lor.

„Ei sunt cei care ne vor ataca suveranitatea economica, vor sa ne desfiinteze suveranitatea culturala si vor sa ne ia suveranitatea politica”, a continuat el, explicand in detaliu ce inseamna toate acestea in practica.

„Suveranitatea noastra economica este atacata atunci cand vor sa anuleze reducerea cheltuielilor generale, atunci cand protejeaza companiile multinationale pentru ca acestea sa poata creste liber preturile si sa faca bani de pe urma oamenilor. Ei vor sa ne smulga din mainile noastre instrumentele de reglementare cu care protejam familiile. Si, ca si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, vor sa lase pe piata ungara cereale care contin OMG-uri si care fac obiectul unui dumping si vor, de asemenea, sa ne spuna de unde putem cumpara energie si la ce pret…”, a enumerat el.

„Vor sa ne desfiinteze suveranitatea culturala atunci cand vor sa relocheze cu forta imigrantii in Ungaria si chiar sa creeze cele mai mari ghetouri de imigranti din Europa”, a avertizat Orban.

Premierul a spus ca la Bruxelles s-au luat decizii care vor afecta Ungaria.

„Vor sa ne impuna ideologia lor de gen si chiar vor sa ne spuna cum sa functionam si ce se poate preda in universitatile noastre, excluzand studentii maghiari din programele comune de burse europene pentru a-si atinge obiectivele”, a mai spus Viktor Orban.

„Vor sa ne ia suveranitatea politica atunci cand ne retin resursele care apartin Ungariei, incalcand in mod evident legea, in timp ce ne obliga sa platim Ucrainei. Mai mult, vor sa admita Ucraina in uniune fara discutii, chiar daca nu indeplineste nicio cerinta impusa celorlalte state membre”, considera Orban.

„In cele din urma, ei influenteaza fara jena viata publica maghiara cu bani trimisi din strainatate. Desigur, nu se dau resurse pentru elevi, profesori si spitale, dar se plateste stanga in dolari, presa in dolari si civilii in dolari”, si-a incheiat premierul lista.

In discursul sau, premierul a subliniat inca o data ca libertatea de decizie a Ungariei nu trebuie compromisa. Pentru aceasta, bineinteles, potrivit premierului, este necesar ca familiile maghiare sa fie solidare.

„Cand vine vorba de razboi, imigratie, ideologie de gen si dobandirea de influenta straina, poporul maghiar nu crede in cantecele de sirena ale lui Soros si nu crede in Bruxelles”, a declarat premierul.

„Dar ce inseamna toate acestea pentru noi?”, s-a intrebat el. „Lupta pentru libertatea maghiara nu se va decide la Bruxelles sau in America, ci aici, in Ungaria. Sustinatorii elitei globale nu se afla doar in randurile elitei de la Bruxelles sau ale democratilor americani, ci si intr-o serie de asezari maghiare. Ganditi-va de exemplu la Budapesta necontrolata, unde domnesc ambuteiajele, mizeria si haosul. Sau exista pseudo-on-isti si mass-media locala autoproclamata independenta, care au aparut de nicaieri si al caror scop este de a crea tensiuni si de a defaima guvernele locale cu mentalitate nationala. Toti sunt finantati de la Bruxelles sau prin intermediul retelei Soros, instaland garnizoane acolo unde fortele nationale sunt la putere”, a avertizat Orban.

El si-a incheiat discursul spunand ca miza alegerilor europarlamentare si municipale din 2024 este una si aceeasi: pastrarea suveranitatii Ungariei.

„Pe baza unor valori comune, 2024 trebuie castigat aici si in Europa, nu pentru noi, ci pentru tara”, a spus premierul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: