Viktor Orban cere NATO sa opreasca imediat trimiterea de arme Ucrainei si sa demareze negocieri de pace cu Rusia – VIDEO

externe

Viktor Orban, discurs, Ungaria, vocea poporului european, George Soros

In contextul in care tot mai multe voci din cadrul Aliantei Nord-Atlantice solicita aderarea Ucrainei la aceasta organizatie, liderul maghiar Viktor Orban continua sa se opuna vehement oricarui ajutor dat regimului de la Kiev, sustinand ca face acest lucru pentru ca este „un mare aparator al pacii”. Orban a cerut ieri Aliantei sa opreasca imediat furnizarea de arme catre Ucraina si sa inceapa negocierile de pace.

Orban a spus ca pozitia Ungariei ramane neschimbata si facut un apel urgent catre tarile membre NATO, de incetare a ajutorului militar catre Ucraina. „Pozitia Ungariei ramane neschimbata si o vom reprezenta. In loc sa aducem arme in Ucraina, ar trebui sa aducem pacea. Incetarea focului este necesara, iar in loc de razboi, ar trebui sa inceapa cat mai curand posibil negocierile de pace. Pozitia Ungariei este clara, deoarece razboiul este in vecinatatea noastra si zeci de mii de unguri sunt in pericol imediat, deoarece exista unguri care locuiesc in Transcarpatia. Ungaria insista ca NATO sa nu-si schimbe pozitia anterioara. NATO este o alianta de aparare militara, a fost creata pentru a proteja statele membre, nu pentru a desfasura actiuni militare pe teritoriul altor tari. La inceputul negocierilor, pozitia Ungariei coincide in totalitate cu pozitia NATO, deoarece NATO nu trimite trupe, nu trimite arme, nu antreneaza unitati militare de lupta, ci incearca mai degraba sa consolideze capacitatile de aparare ale propriilor state membre. Acest lucru este necesar si corect, iar Ungaria il va sustine”, a declarat Viktor Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: