Viktor Orban crede ca alegerile europarlamentare de la anul vor „matura elitele progresiste de la conducerea Europei”

externe

Viktor Orban, alegeri europarlamentare, elite progresiste, eliminare, familie, imigratie ilegala

Uniunea Europeana este condusa de o elita liberala progresista, care „se ocupa cu tot felul de nonsensuri” in locul problemelor europene importante, cum ar fi viitorul demografic al continentului, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban la Summitul Demografic, un forum de sustinere a familiei traditionale pe care-l gazduieste la Budapesta si la care printre participanti se numara de asemenea sefa guvernului italian, Georgia Meloni, si presedintii sarb si bulgar, Aleksandar Vucic si Rumen Radev.

„A sosit momentul sa inlocuim discursul dominant” in Uniunea Europeana, care este condusa de o elita „progresista si liberala” neinteresata de principalele probleme ale cetatenilor europeni, precum cea a dorintei de „a avea o familie si a creste copii”, a deplans Orban, citat de Agerpres.

In loc sa abordeze aceste probleme, politica europeana se concentreaza pe „cote de carbon si cote LGTBI+”, a remarcat el la forumul desfasurat sub tema „Familia este cheia securitatii”. Orban a acuzat de asemenea Parlamentul European ca se ocupa de „prostii” si i-a comparat pe actualii eurodeputati cu „sovieticii” care au incercat „sa schimbe debitele raurilor”.

„Nu avem nicio sansa de a convinge actualele elite liberale, progresiste – trebuie sa le dam la o parte”, dar „o asemenea schimbare necesita ca fortele conservatoare pro-familie sa preia puterea in cat mai multe state europene”, a mai remarcat premierul ungar, potrivit agentiei MTI. „Avem totul pentru a schimba balanta puterii in avantajul nostru” la alegerile europarlamentare de anul viitor, crede Orban.

Vorbind despre politica demografica a Ungariei, el a enuntat masurile de stimulare a natalitatii, in special stimulente financiare si fiscale acordate familiilor, desi a admis ca acestea nu sunt suficiente, prin urmare a promis schitarea a ceea ce a numit un „program 2.0” al politicii de sustinere a familiei.

La randul ei, sefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a apreciat ca este nevoie de masuri la nivelul Uniunii Europene pentru cresterea natalitatii, avertizand ca, in lipsa acestora, blocul comunitar risca sa intre in colaps. Ea a respins ideea conform careia scaderea natalitatii poate fi compensata prin imigratie, desi a subliniat ca „ceva imigratie legala poate fi benefica economiilor europene”.

„Trebuie sa aparam familia, pe Dumnezeu si tot ce formeaza civilizatia noastra, si nu trebuie sa cadem in ideea ca oricine vorbeste despre acestea este un retrograd”, a punctat Giorgia Meloni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: