Vine adevarul. Noul premier PNL anunta desecretizarea Dosarului 10 August: „Vom afla cine a dat ordinele ticaloase”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, duminica, la Timisoara ca imediat dupa instalarea noului guvern va fi desecretizat dosarul violentelor Jandarmeriei din 10 august.

„Nici azi nu stim cine a dat ordinele ticaloase care au transformat Jandarmeria intr-o arma de lupta impotriva cetatenilor. Cine isi imagineaza ca mai ramane secret dosarul violentelor din 10 august se insala amarnic”, a declarat Ludovic Orban la Timisoara.

El spus ca noul guvern „va scoate la lumina si adevarul” despre Mineriade si Revolutia din 1989. „Suntem la 30 de ani de la Revolutie si este momentul sa punem punct tranzitiei. Dupa 30 de ani, nu am aflat cine a tras in noi, cine a organizat mineriadele. (…) Cine isi imagineaza ca poate sa ramana secret cine a tras in 89, se inseala. Cine isi imagineaza ca vor fi ascunse identitatile celor care au omorat oameni la mineriade, se inseala”, a spus Orban.

„Democratia va invinge definitiv in Romania pentru ca la putere va veni in sfarsit o forta politica, care respecta libertatea, drepturile fiecarui cetatean, demnitatea umana, care pune pret pe fiecare om in parte si care poate sa ofere garantia fiecarui roman, ca poate sa traiasca liber si sa reuseasca in viata, aici, in tara lui, in Romania”, a mai spus Orban.

Comentarii: