Viralul zilei, o gasca cenusie zboara cu burta in sus. Specialist: „Dorea sa se dea mare”

news

O fotografie cu o gasca zburand cu picioarele in sus a devenit virala miercuri in intreaga lume. Fotografia fost facuta de Vincent Cornelissen  in apropiere de orasul olandez Arnhem.

In imagini, gasca poate fi vazuta rostogolindu-si corpul cu susul in jos si rasucindu-si gatul si capul la 180 de grade in jurul pozitiei normale. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „whiffling”. Dupa ce fotografia a devenit virala, expertii au spus ca pasarea ar putea sa se invarta astfel pentru a se „da mare”.

Fotografia a fost facuta la inceputul acestui an si a fost fistribuita de Cornelissen pe pagina sa de Facebook.

Fotograful a declarat pentru ABC 12 ca a primit mii de mesaje si comentarii de la oameni din intreaga lume care i-au cerut mai multe informatii despre gasca whiffling. El dezvaluie ca fotografia nu numai ca a captat atentia internautilor, dar a atras si atentia academicienilor.

Un profesor de la Universitatea din Istanbul chiar a editat fotografia cu sageti pentru a-si invata studentii despre aerodinamica, anunta News18.

Fotografia i-a atras atentia si lui Lars Soerink, care este fotograf de animale salbatice si lucreaza pentru Bird Protection Netherlands. Acesta a spus ca gasca pare ca invata trucuri noi sau poate ca se da mare in fata partenerelor. Un astfel de comportament este observat si la mai multe specii, cum ar fi gaina cu coada galbena mica, godacul cu coada neagra, sturzul de nord si gasca cu picioare roz.

Nu este insa prima data cand a fost surprinsa o gasca zburand cu burta in sus.

Mai mult despre:

Comentarii: