Vizita razboinica la Bucuresti. Ministrul de Externe al Ungariei vine pus pe scandal in Romania: „In calitate de natiune cu peste o mie de ani, acordam si asteptam respect”

news

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, are programata marti o vizita oficiala la Bucuresti. Cu cateva ore inainte de a sosi in Romania, el a postat un mesaj razboinic pe Facebook.

„In relatia cu Romania, ultimele saptamani nu au fost despre respectul reciproc”, a scris Szijjarto pe reteaua de socializare.

Citeste si: L-a pus la punct. Bogdan Aurescu, declaratii taioase in timpul intalnirii cu ministrul de Externe al Ungariei: „Oficialii din Ungaria prezenti pe teritoriul tarii sa nu faca declaratii contrare spiritului colaborarii intre cele doua state”

Initial, pe agenda ministrului ungar figurau doar vizite la Cluj Napoca si Alba Iulia, ulterior, pe cale diplomatica, stabilindu-se intalnirea cu Bogdan Aurescu.

„Noi ne straduim sa avem o relatie buna cu toti vecinii nostri. In calitate de natiune cu peste o mie de ani, acordam si asteptam respect. In relatia cu Romania, ultimele saptamani nu au fost despre respectul reciproc, ci mai degraba despre un schimb taios de replici. Vom vedea ce reusim astazi. Directia Bucuresti, apoi Cluj Napoca si Alba Iulia”, a scris marti dimineata, pe Facebook, Szijjarto.

Citeste si: Ungurii si Ardealul. Iohannis i-a obligat pe pesedisti sa-si inghita propria otrava, odata pentru totdeauna

Mai mult despre: ,

Comentarii: