Vodafone face echipa cu proiectul Kuiper de la Amazon pentru a extinde aria de acoperire 5G

externe

Vodafone Amazon

Vodafone intentioneaza sa colaboreze cu constelatia de sateliti de pe orbita joasa a Pamantului Project Kuiper a companiei Amazon pentru a extinde raza de actiune a retelelor sale de telecomunicatii 4G si 5G in Europa si Africa, potrivit Reuters.

Operatorul britanic de telefonie mobila a precizat ca satelitii Project Kuiper cu latime de banda mare si latenta redusa vor fi utilizati pentru a conecta statiile de baza mobile din locatii indepartate la retelele sale principale, eliminand astfel necesitatea unor legaturi wireless fixe sau bazate pe fibra optica.

Amazon se pregateste sa testeze doua prototipuri de sateliti in lunile urmatoare, inainte de a incepe sa implementeze sateliti de productie in 2024 pentru reteaua sa, care va concura cu Starlink, OneWeb si altele ale lui Elon Musk.

Vodafone si Amazon au declarat ca vor lucra pentru a implementa serviciile de banda larga de mare viteza ale Proiectului Kuiper in comunitatile insuficient deservite din intreaga lume si vor oferi, de asemenea, servicii pentru intreprinderi, cum ar fi conexiuni de rezerva.

Dave Limp, vicepresedinte senior al Amazon pentru dispozitive si servicii, a declarat ca parteneriatul va ajuta clientii celor doua companii „sa obtina cea mai mare valoare din conectivitatea extinsa, in special in domenii precum banda larga rezidentiala, agricultura, educatia, sanatatea, transportul si serviciile financiare”.

Margherita Della Valle, director executiv al Vodafone, a declarat ca aceasta asociere va completa colaborarea existenta a companiei britanice cu AST SpaceMobile pentru a dezvolta o retea mobila spatiala care sa se conecteze direct cu telefoanele mobile standard, fara a fi nevoie de echipamente specializate.

Telefonica a declarat luna trecuta ca s-a asociat cu Starlink pentru a furniza conexiuni la internet clientilor din zonele rurale si indepartate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: