„Vom prelua controlul in Parlament”. Anuntul lui Ciolacu dupa sedinta CEX, PSD inteteste sabotarea Guvernarii PNL

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri, dupa sedinta CEX al PSD, ca „vom prelua controlul in Parlament”.

„Guvernul a actionat haotic, nu a tinut cont de nimeni si a ajuns intr-un punct critic. Situatia nu mai poate continua asa. PSD va actiona responsabil, ca de fiecare data. Vom prelua controlul in Parlament si vom vota toate legile necesare pentru a proteja nivelul de trai al romanilor, locurile de munca, dar si masurile cerute insistent de mediul de afaceri sau de cei din agricultura”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare cel putin trei companii romanesti ar putea avea capacitatea de a produce masti FFP2, subliniind in context ca trebuie incurajata productia autohtona de echipamente de protectie, dar si de medicamente.

In debutul sedintei de Guvern, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dat asigurari ca la nivelul unitatilor sanitare a fost asigurat necesarul de echipamente de protectie pentru doua-trei saptamani si ca stocurile sunt realimentate, atat prin achizitiile managerilor, cat si ale Unifarm.

In replica, premierul i-a atras atentia ca incepe productia de echipamente si in Romania.

„Aici va trebui sa aveti in vedere, sa discutati cu toti cei care achizitioneaza, ca intra in productie in Romania. In unele companii deja se produc masti chirurgicale si, probabil spre sfarsitul saptamanii viitoare, o sa avem capacitatea, o sa producem in cel putin trei companii romanesti mastii FFP2. De asemenea, sunt deja companii care au capacitatea de a produce combinezoane. Or, aici, eu cred ca trebuie sa incurajam productia autohtona”, a spus Orban.

Prim-ministrul i-a cerut lui Tataru sa sprijine „orice fel de demers din partea producatorilor de medicamente autohtoni” care au capacitatea de a fabrica produse necesare pe piata medicamentelor.

El a dat de inteles ca ar fi dorit o accelerare a procedurii de certificare din partea Autoritatii Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

„Politica asta de incurajare a – sa zic – intrarilor pe piata din exterior, in dauna producatorilor din Romania, trebuie sa inceteze, pentru ca atata timp cat avem o capacitate de producere semnificativa in companii care produc in Romania, noi trebuie sa avem grija ca aceste companii, intr-adevar, au acces nediscriminatoriu pe piata de medicamente, in Romania. Aici, si la ANMDM sa stati cu mai multa atentie, cand ne va permite timpul sa analizam, pentru ca se poate sa dureze doua saptamani o certificare, o autorizare a unui produs. Ati vazut, am dat competenta structurilor din subordinea Ministerului Apararii – s-a vazut imediat ce inseamna o miscare rapida si procesarea imediata a solicitarilor de autorizate. Poate invata si ei din acest mecanism”, a adaugat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: