externe

Washington, peste o mie de manifestanti pro-palestinieni: „Nu suntem teroristi. Vrem doar ca lumea sa ne considere fiinte umane”

Peste o mie de persoane au manifestat sambata la Washington in apararea palestinienilor, reclamand in special incetarea ajutorului acordat Israelului de statul american, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Adunati pe treptele Memorialului Lincoln, loc emblematic al protestelor din capitala americana, participantii au scandat dorinta lor de a vedea o „Palestina libera” si au cerut sfarsitul a ceea ce ei considera a fi un „apartheid” din partea Israelului fata de poporul palestinian.

„Speram sa trimitem un mesaj clar guvernului Statelor Unite ca zilele in care a sustinut statul israelian fara repercusiuni s-au incheiat”, a declarat pentru AFP Sharif Silmi, prezent la protest, in mijlocul a sute de drapele palestiniene, la o manifestatie mult mai numeroasa mai mare decat la mitingurile pro-palestiniene anterioare.

„Vom infrunta orice politician care continua sa finanteze armele pentru Israel. Ne vom opune, vom vota impotriva lor, ii vom finanta pe opozantii lor, pana cand ii vom bate la urne”, a adaugat acest avocat de 39 ani din Washington.

„Oamenii s-au trezit si actioneaza. Fie ca sunt tineri evrei, tineri musulmani, tineri negri, tineri albi, exista un viraj generational”, in Statele Unite in lupta pentru „schimbarea si eliberarea poporului palestinian si a tuturor popoarelor oprimate”, a tinut el sa adauge.

Un sentiment impartasit si de Lama Alahmad, care a venit cu mai multe prietene din statul vecin Virginia, potrivit careia exista o „schimbare imensa” in curs in Statele Unite in favoarea cauzei palestiniene.

„Vrem doar ca lumea sa ne considere fiinte umane. Nu suntem teroristi”, a declarat aceasta mama de 43 de ani.

Originara din teritoriile palestiniene, crescand in Emiratele Arabe Unite inainte de a ajunge in Statele Unite „cu peste 20 de ani in urma”, Lama Alahmad a adaugat ca doreste „pur si simplu sa li se dea drepturile lor (palestinienilor), astfel incat oameni ca ea sa se poata intoarce, iar copiii ei sa poata merge in vizita acolo”.

De la 10 mai pana la armistitiul din 21 mai, 253 de palestinieni au fost ucisi de lovituri israeliene in Fasia Gaza, printre care 66 de copii si combatanti, potrivit autoritatilor locale. In Israel, tirurile de rachete dinspre Gaza au facut 12 morti, printre care un copil, o adolescenta si un soldat, potrivit politiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago