WOW! Iata ce se intampla in corpul tau in 60 de minute de cand ai baut o Coca-Cola

life

 Un cunoscut farmacist din Marea Britanie a publicat pe blogul sau o schema foarte simpla in care arata efectele negative ale consumului de Coca-Cola. 

Iata ce se intampla in 60 de minute dupa ce ai baut doar o cutie de Coca-Cola.

Primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra brusc in organism, ceea ce reprezinta 100% din doza zilnica recomandata. Nu vomiti imediat din cauza dulcetii exagerate pentru ca acidul fosforic ii taie gustul.

Dupa 20 de minute: Nivelul de zahar din sange este foarte ridicat, cauzand o crestere a gradului de insulina. Ficatul raspunde prin transformarea zaharului in grasime.

Dupa 40 de minute: Absorbtia cofeinei este completa. Pupilele tale sunt dilatate, tensiunea arteriala creste. Receptorii adenozinici din creier sunt acum blocati prevenind astfel somnolenta.

Dupa 45 de minute: Corpul tau creste productia de dopamina stimuland in acest fel centrii placerii din creier. Aceste reactii apar si in urma consumului de heroina, de exemplu.

Dupa 60 de minute: Acidul fosforic aduce calciul, magneziul si zincul in intestinul gros, stimuland puternic metabolismul. Reactia este determinata de de dozele mari de zahar si de indulcitorii artificiali.

Dupa 60 de minute: Proprietatile diuretice ale cofeinei incep sa se manifeste. Asta inseamna ca trebuie sa urinezi. Ca atare vei evacua calciul, magneziul si zincul care ar fi trebuit sa ajunga la oase. De asemenea, corpul va elimina sodiu, electroliti si apa.

Dupa 60 de minute: Ai devenit iritabil si/sau lent. De asemenea ai eliminat apa din Coca-Cola impreuna cu nutrienti valorosi pe care corpul tau i-ar fi folosit pentru pentru hidratarea organismului sau pentru a intari oasele si dintii.

1haftercoke-1024x1024

„Coca-Cola nu are doar un nivel ridicat de fructoza, dar vine si cu saruri rafinate si cofeina. Consumul regulat al acestor ingrediente, care se gasesc in cantitati mari in Coca-Cola si in alte alimente procesate, pot determina cresterea tensiunii afrteriale si aparitia unor boli precum diabetul si obezitatea”, a scris farmacistul pe The Renegade Pharmacist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: