news

Zeci de pacienti din Brasov au fost folositi drept cobai pentru experimente intr-un spital de psihiatrie

Zeci de pacienti fara discernamant de la Sectia de Psihiatrie Vulcan ar fi fost folositi intr-un studiu de testare a unor medicamente, declara managerul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Nicusor Bigiu.

Managerul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Nicusor Bigiu, a declarat ca a dispus o comisie de analiza dupa ce a primit informatii ca la Sectia de Psihiatrie de la Vulcan ca zeci de pacienti cronici ar fi fost folositi drept cobai intr-un studiu de testare a unor medicamente.

„Am avut aceasta informatie si am dispus o comisie de analiza, care insa s-a blocat. Conducatorul studiului clinic a refuzat sa dea lista pacientilor inclusi in studiu si consimtamantul. Am avut informatie ca in anul 2005, la sectia Vulcan, a fost desfasurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienti. Conducatorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bigiu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, studiul „nu este etic si legal”.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie sa faci studii pe categorii vulnerabile de pacienti, iar aici avem pacienti cronici si fara discernamant”, a afirmat managerul.

Acesta a adaugat ca isi va declina competenta si va sesiza organele de cercetare penala, cel mai probabil luni.

Ministrul sanatatii, Sorina Pintea, s-a declarat surprinsa de declaratia facuta de managerul Spitalului din Brasov privind folosirea a zeci de pacienti fara discernamant intr-un studiu de testare a unor medicamente.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

38 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

4 ore ago

„Cadouri” PSD la Pascani: cabanos, salam, pui, sunca, cozonac

PNL Pascani a anuntat joi ca va face plangere penala impotriva conducerii PSD Pascani pentru…

11 minute ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

49 de minute ago

Afaceri imobiliare dubioase si la Brasov. Primarul acuza majoritatea PSD-PNL ca vrea infiintarea un hotel in locul unei gradinite

Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuza majoritatea PSD-PNl din Consiliul Local ca se opune infiintarii unei…

26 de minute ago

„Nu are sens sa ai Rusia la masa”. Ministrul ucrainean de Externe explica de ce Ucraina nu vede rostul invitarii Rusiei la Summitul pentru pace

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a explicat intr-un interviu pentru Foreign Affair ca Ucraina…

59 de minute ago