externe

Zelenski nu se lasa intimidat de „mobilizarea” din Rusia: „Noi vom actiona conform planurilor noastre, pas cu pas. Sunt sigur ca ne vom elibera teritoriul”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri ca el nu crede ca lumea ii va permite presedintelui rus Vladimir Putin sa foloseasca armele nucleare si a promis ca va continua eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de trupele ruse, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Zelenski a facut aceste afirmatii intr-un interviu acordat postului german BILD TV, dupa ce Putin a ordonat mai devreme o mobilizare partiala a rezervistilor si a promis ca Rusia va folosi ”toate mijloacele” pentru a se proteja, facand aluzie la armele nucleare.

”Nu cred ca (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred ca lumea ii va permite sa foloseasca aceste arme”, a declarat presedintele ucrainean.

”Maine, Putin ar putea spune: in plus fata de Ucraina, vrem si o parte din Polonia, altfel vom folosi armele nucleare. Nu putem face aceste compromisuri”, a argumentat Zelenski.

Potrivit acestuia, mobilizarea ordonata de Putin este raspunsul la infrangerile suferite de trupele sale pe campul de lupta in Ucraina. ”El vede cum unitatile sale pur si simplu o iau la fuga”, sustine presedintele ucrainean, adaugand ca Putin ”vrea sa inece Ucraina in sange, inclusiv in sangele propriilor sai soldati”.

”Noi vom actiona conform planurilor noastre, pas cu pas. Sunt sigur ca ne vom elibera teritoriul”, a promis Zelenski, care a calificat drept o ”mascarada” referendumurile de anexare pe care Rusia le va desfasura in perioada 23-27 septembrie in patru regiuni ucrainene partial controlate de trupele ruse, respectiv Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie.

Intr-un discurs preinregistrat, Vladimir Putin a anuntat miercuri dimineata mobilizarea a 300.000 de rezervisti.

”Vom folosi cu siguranta toate mijloacele la dispozitia noastra pentru a proteja Rusia si poporul nostru”, a subliniat presedintele rus, avertizand ca ceea ce a spus ”nu este un bluf” si estimand ca ”scopul Occidentului este sa slabeasca, sa divizeze si sa distruga Rusia”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Premierul pro-rus din Slovacia isi subordoneaza presa. Mii de persoane au protestat la Bratislava impotriva preluarii controlului televiziunii publice

Mii de slovaci s-au adunat joi in capitala Bratislava pentru a protesta impotriva unei revizuiri…

2 minute ago

Inflatia din Turcia creste in ritm ametitor, a ajuns la aproape 70% in aprilie. S-au dublat preturile la restaurante

Inflatia din Turcia a accelerat la 69,8% pe an in luna aprilie, a anuntat vineri…

5 minute ago

Masinaria de razboi a lui Putin incepe sa scartaie: pentru prima oara din 1999, Gazprom a raportat o pierdere neta de aproape 7 miliarde de dolari pe 2023

Gazprom, gigantul energetic controlat de stat din Rusia, a fost pe minus anul trecut pentru…

6 ore ago

Hitler ar fi fost invidios: 83% dintre rusi isi exprima totala incredere ca Vladimir Putin „face treaba buna”

Increderea publicului rus in conducerea presedintelui Vladimir Putin a crescut cu 4 puncte procentuale (p.…

3 ore ago