Categories: actualitate

Reactia Bucurestiului la anuntul lui Putin. Ciuca: „Am luat act cu ingrijorare de declaratiile referitoare la mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si la desfasurarea asa-ziselor referendumuri in Donbas, Herson si Zaporojie”

Premierul Nicolae Ciuca a declarat miercuri ca a luat act cu ingrijorare de declaratiile presedintelui rus Vladimir Putin – privind mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si organizarea unor asa-zise referendumuri in regiunile ucrainene Donbas, Herson si Zaporojie – si a subliniat ca Romania isi va pastra atitudinea echilibrata si va continua sa analizeze cu calm alaturi de aliatii din NATO evolutia situatiei din Ucraina.

„Astazi este Ziua Internationala a Pacii si in loc sa o celebram cum se cuvine, din pacate, in aceasta dimineata am luat act de declaratiile presedintelui Putin, am luat act cu ingrijorare de declaratiile referitoare la mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si la desfasurarea asa-ziselor referendumuri in Donbas, Herson si Zaporojie.

Ne mentinem atitudinea echilibrata si vom continua sa analizam cu calm evolutia situatiei impreuna cu aliatii nostri din NATO si partenerii din Uniunea Europeana. Imi exprim, totodata, speranta ca situatia in zona de conflict sa nu escaladeze”, a afirmat Nicolae Ciuca in cadrul sedintei de Guvern, citat de Agerpres.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, miercuri, o mobilizare militara partiala in Rusia pentru indeplinirea obiectivelor „operatiunii militare speciale” in Ucraina, in cursul unui discurs televizat catre natiune, potrivit TASS, Reuters si AFP.

„Noi vom utiliza cu siguranta toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia si poporul nostru”, a afirmat presedintele rus. „Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, dupa ce a acuzat Occidentul ca vrea „sa distruga” Rusia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

17 minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

O oră ago