life

2.500 de foci caspice moarte pe plajele din Daghestan

Aproximativ 2.500 de foci au fost gasite moarte pe coasta Marii Caspice din republica autonoma Daghestan, din sudul Rusiei, au declarat autoritatile, citate de The Guardian.

Initial, autoritatile regionale au raportat sambata ca pe coasta au fost gasite 700 de foci moarte, dar Ministerul Resurselor Naturale si Mediului din Rusia a ridicat ulterior cifra la aproximativ 2.500.

Datele despre numarul de foci din Marea Caspica variaza foarte mult. Agentia pentru pescuit a spus ca numarul total de foci din Caspica este de 270.000-300.000, in timp ce Centrul pentru Protectia Mediului din Caspica a stabilit numarul la 70.000.

Focile caspice sunt pe lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN), ca fiind pe cale de disparitie.
Zaur Gapizov, seful Centrului pentru Protectia Mediului Caspic, a declarat ca focile probabil au murit in urma cu cateva saptamani. El a adaugat ca nu exista niciun semn ca ar fi fost ucise sau prinse in plasele de pescuit.

Expertii de la Agentia Federala pentru Pescuit si procurori au inspectat coasta si au colectat date pentru cercetari de laborator, care nu au identificat imediat niciun poluant. Oficialii asteapta acum rezultatele testelor de laborator.

Mai multe incidente similare anterioare au fost atribuite unor cauze naturale. Kazahstanul a raportat cel putin trei astfel de incidente in acest an.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

SUA vor trimite arme in Ucraina prin Germania si Polonia: „Pentagonul a impachetat deja lucrurile si le-a depozitat in locurile potrivite, gata de plecare”

In urma aprobarii de la Washington, lucrurile au inceput sa se miste foarte repede: transporturile…

2 ore ago

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta…

O oră ago

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

2 ore ago