„Epoca Dancila este o constelatie a imposturii, a incompetentei si a grotescului”. Liiceanu, cea mai fidela definitie a regimului politic care a incalecat Romania

news

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, duminica, cu ocazia prezentarii cartii „Orice om ii este teama, un partid, doi ani si trei premieri”, scrisa de Radu Paraschivescu, ca „epoca Dancila este o constelatie a imposturii, a incompetentei si a grotescului, asa cum Romania nu a mai cunoscut decat in epoca comuismului”.

„Imi e greu sa particip la emisiuni TV pentru ca sunt obligat sa pronunt nume care ma umilesc prin simpla lor pronuntare. Epoca Dancila e o constelatie a imposturii, a incompetentei si a grotescului asa cum Romania nu a mai cunoscut decat in epoca comunismului”, a spus Liiceanu.

Declaratia pe larg:

„Ce este epoca Dancila? Este o constelatie a imposturii, a incompetentei si a grotescului, asa cum Romania nu a mai cunoscut decat in epoca comuismului, imediat dupa 1947 si pana la sfarsitul lui Ceaussescu.

Era epoca in care persoane cu patru clase, cazangii, cizmari, ajungeau generali, ministri. Ministrul Agriculturii in epoca lui Dej, Veroni, devenise paradigma populara a imbecilului. Se spunea ca avea trei manusi tot timpul si ca una dintre ele o tinea mereu in mana stanga.

Despre epoca Dancila si constelatia de parlamentari, ministri si politicieni este vorba in aceasta carte, este o epoca tragica. Repeta in parametrii deriziunii o perioada a istoriei noastre despre care am crezut ca am scapat definitiv. Aceasta revenire este tragica, este o bataie a pasului pe loc”, a spus Liiceanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: